Хората, които са преболедували от новия вариант на коронавирус Омикрон,

...
Хората, които са преболедували от новия вариант на коронавирус Омикрон,
Коментари Харесай

След новия COVID вариант: Антителата се запазват до 20 месеца

Хората, които са преболедували от новия вид на ковид Омикрон, може да имат до 20 месеца, откри американско изследване, представено от уеб страницата Хелтдей. Изследването е на експерти от университета " Джонс Хопкинс " в Балтимор, щата Мериленд.

Направени са кръвни проби на общо 816 неимунизирани възрастни американци. Анализът демонстрира, че имат 99 % от доброволците, които са имали позитивен тест за COVID-19. Те са налични в пробите на 55% от тези, които считат, че са били инфектирани, само че не са се изследвали, както и на 11% от участниците, смятащи, че в никакъв случай не са боледували от новия ковид.
свързани новини9905на 07.01.202211241на 27.12.2021
" Почти всеки с документирана зараза има и наподобява, че те се резервират много дълго време ", сподели създателят на проучването доктор Дори Сегев, трансплантационен хирург.

Той обаче предизвестява, че съществуването на не е гаранция, че човек не може да се болести наново.

Обнадеждаващи са доказателствата за натурален имунитет при неимунизирани здрави възрастни в Съединени американски щати след доказана зараза с COVID-19, само че не е ясно по какъв метод равнището на въздейства на отбраната против бъдещи инфекции, изключително при нови разновидности.
свързани новини14512на 29.11.2021

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР