Хората, които са преболедували от новия коронавирус, може да имат

...
Хората, които са преболедували от новия коронавирус, може да имат
Коментари Харесай

Ново изследване: Преболедували ковид запазват антитела до 20 месеца

Хората, които са преболедували от новия ковид, може да имат антитела до 20 месеца, откри американско изследване, представено от уеб страницата Хелтдей. Изследването е на експерти от университета " Джонс Хопкинс " в Балтимор, щата Мериленд.

Направени са кръвни проби на общо 816 неимунизирани възрастни американци. Анализът демонстрира, че антитела имат 99 % от доброволците, които са имали позитивен тест за Covid-19. Те са налични в пробите на 55 % от тези, които считат, че са били инфектирани, само че не са се изследвали, както и на 11 на 100 от участниците, смятащи, че в никакъв случай не са боледували от новия ковид.

" Почти всеки с документирана зараза има антитела и наподобява, че те се резервират много дълго време ", сподели създателят на проучването доктор Дори Сегев, трансплантационен хирург. Той обаче предизвестява, че съществуването на антитела не е гаранция, че човек не може да се болести наново. Обнадеждаващи са доказателствата заестествен имунитет при неимунизирани здрави възрастни в Съединени американски щати след доказана зараза с Covid-19, само че не е ясно по какъв метод равнището на антитела въздейства на отбраната против бъдещи инфекции, изключително при нови разновидности.

Според лекар Ото Йънг, имунолог от Калифорнийския университет в Лос Анджелис, изследването демонстрира, че " хората имат антитела, които се образуват след Covid-19, само че не ни споделя нищо за имунитета, защото не знам какво равнище на естествени антитела е належащо за отбрана ". Той е измежду експертите, създали инспекция на резултатите от изследването на лекар Дори Сегев.

Други изследвания към този момент демонстрираха, че антителата, добити след преболедуване от Covid-19, понижават с течение на времето, най-често след към шест месеца. Йънг отбелязва, че новото проучване проучва информация за тъкмо избран миг във времето. Затова и специалистите бързат да предупредят, че последните открития не значат безусловно отбрана против наново заразяване. Те акцентират, че имунизациите остават значима част от тактиката за битка против Covid-19. Данните от проучването на учените от " Джонс Хопкинс " са оповестени в Списанието на американската здравна асоциация.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР