Хората, които са изгубили гражданските си права през годините на

...
Хората, които са изгубили гражданските си права през годините на
Коментари Харесай

Карадайъ пред изселници от България в Турция: Ще вкараме проблемите ви в парламента

Хората, които са изгубили гражданските си права през годините на своето изселничество, да ги получат назад със специфичен закон. Помощ за това желаеха представители на изселническите организации на българските жители от Тракийския район на Турция от водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

 

Той и делегация на Движението организираха среща в Одрин с неправителствени организации от общността на българските жители и с изселнически организации.Заедно с Карадайъ в Турция са водачът на европейските либерали Илхан Кючюк, зам.-председателите на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов и доктор инж. Хасан Азис и ръководителят на Младежко Движение за права и свободи Сезгин Мехмед.

 

От първия ден на предизборната акция се срещаме с хората, с цел да разберем проблемите им, с цел да създадем дневния ред на жителите дневен ред на идващото Народно заседание, сподели Карадайъ.

 

И добави: " Срещнахме се с изселниците от България, с цел да чуем техните проблеми и да потърсим решението им ".Изселниците от България желаеха по-често при тях да отиват представители на българската страна, с цел да схванат на място от какво имат потребност те.

 

Нашата аудиенция е за да честитим началото на свещения месец Рамазан и да организираме вечери-ифтар. Тази вечер ще имаме ифтар в Истанбул, а на следващия ден вечер в Бурса, сподели след диалога Карадайъ пред турски публицисти.

 

На 2 април в България ще се проведат значими избори. Целта ни е да се представим добре и да сме част от ръководството. В България 12 години имаше еднолично ръководство на Бойко Борисов, а ние бяхме съпротива. През последните 2 години в България има политическа рецесия и не може да се сформира постоянно държавно управление. Нашата цел е да се представим добре и да участваме с експертизата и опита си в идващото ръководство, акцентира водачът на Движение за права и свободи.

 

В България има доста проблеми, има икономическа рецесия. Тези проблеми могат да се разрешат само от Движение за права и свободи, сподели още той.

 

След опустошителното земетресение в Турция нашите партийни структури проведоха дарителска акция, в която се включиха всички български жители, каза още Карадайъ. И добави: " Ние споделяме тъгата и болката на турския народ, искахме да помогнем. Показахме, в случай че се обединим, какъв брой сме мощни. Изпратихме повече от 150 тира храна и облекла, 150 контейнери, повече от 1000 палатки, повече от 7500 походни кревати. ".

 

В дарителската ни сметка събрахме повече от 2,5 млн. лв.. Направихме това, което можем. Всичко, което направихме може да не е доста, само че моралната поддръжка и съпричастност са значими, акцентира водачът на Движение за права и свободи.

Нашият слоган на изборите е " Разум, Отговорност, Диалог! ". Той има бездънен смисъл. Ние споделяме, че в случай че гласоподавателите гласоподават с разсъдък, Движение за права и свободи ще стане първа политическа мощ. За страдание има предубеждения, по тази причина споделяме - задачата ни е да станем част от идващото постоянно държавно управление, заключи Карадайъ.

 

Хората в Одрин живо се интересуват от ставащото в България, те съпреживяват всички безредици, защото огромна част от роднините и околните им са в България, добави Хасан Азис.

 

В диалозите участваха още Мехмед Атаман, ръководител на регионалния съвет на Движение за права и свободи Хасково, Лятиф Расим - ръководител на Общински съвет на Движение за права и свободи Кърджали, Юсеин Ахмед, ръководител на законодателния орган на община Кърджали и претендент депутат от 9 МИР, както и Гюнер Четин, зам.-кмет на община Чорлу.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР