Хората, които са болни от Омикрон, го изкарват по-леко, отколкото

...
Хората, които са болни от Омикрон, го изкарват по-леко, отколкото
Коментари Харесай

Учени потвърдиха: Омикрон се изкарва по-леко, отколкото пред...

Хората, които са заболели от Омикрон, го изкарват по-леко, в сравнение с предходните вариантикато Делта, съобщи Ройтерс, като цитира американско изследване, заяви Българска телеграфна агенция.

Според проучването при последната вълна на Ковид-19 престоят в болница, в случай че се постанова, е по-кратък. Пациентите, настанени в реанимация, са по-малко и смъртните случаи са спаднали.

Въпреки това мощно заразният вид Омикрон докара до рекорден брой инфектирани и приети в болница, което натоварва здравната система на Съединени американски щати.

Пациентите в интензивни отделения при сегашната вълна на Ковид-19 са с към 29% по-малко по отношение на тези през предходната зима и са намалели с 26% спрямо всеобщото разпространяване на разновидността Делта, излиза наяве от данните, оповестени в седмичен бюлетин на Центровете за надзор и профилактика на болесттите в Съединени американски щати.

По-лекото протичане на инфекцията при инфектираните с Омикрон евентуално е обвързвано с високото равнище на имунизация, слагането на подсилващи дози на отговарящи на условията за това хора, както и предходни преболедувания, осигуряващи известна имунна отбрана, се споделя в изследването.

Смъртните случаи в Съединени американски щати в интервала сред 19 декември и 15 януари, когато беше пикът на инфектираните с разновидността Омикрон, бяха приблизително 9 на 1000 болни. За съпоставяне при върховата точка на пандемията през предходната зима имаше по 16 смъртни случая на 1000 инфектирани, а по време на всеобщото разпространяване на разновидността Делта - 13 на 1000 заболели, сочат оповестените данни.

Констатациите подхождат на предходни разбори на данни от Република Южна Африка, Англия и Шотландия, където броят на инфектираните с Омикрон доближи своя пик по-рано, в сравнение с в Съединени американски щати, означават от американските Центрове за надзор и профилактика на болесттите.

Сравнително високият брой на хоспитализации на деца, инфектирани с Омикрон, може да е обвързван с по-ниски равнища на имунизация спрямо възрастните, считат откривателите. В Съединени американски щати не е утвърдено слагането на ваксини против Ковид-19 на деца под 5-годишна възраст.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР