Хората, които работят в болничната сфера трябва да имат сигурност,

...
Хората, които работят в болничната сфера трябва да имат сигурност,
Коментари Харесай

Младен Маринов: Лекарите трябва да имат сигурност, но не може и навсякъде да има постоянно полицейско присъствие

Хората, които работят в болничната сфера би трябвало да имат сигурност, само че не може и на всички места да има непрекъснато полицейско наличие.

Това сподели пред медиите основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов по отношение на случая с пребитата здравна сестра в "Пирогов " от 28 октомври. По думите му ще се търсят разновидности със "сили и средства на болничните заведения, по-добра връзка с охранителните компании, най-вероятно и образования на чиновниците, които извършват тази активност ". Той съобщи, че се е срещнал с управлението на болничното заведение, с които се пробват да открият къде са пропуските, довели до случая и по какъв начин тъкмо се е случил той.

Маринов добави, че има информация за неправилни тактически дейности на избрани чиновници, разследване получения сигнал и забавена реакция при случая в болничното заведение. Той обаче не посочи дали става дума за полицейски чиновници или такива на охранителната компания, ангажирана със сигурността в "Пирогов ". И съобщи, че не всички охранителни компании, наети от лечебни заведения извършват отговорностите си професионално и в цялостен размер.

Главният секретар съобщи, че към момента не е несъмнено, че откритият умрял юноша в София е този виновен за случая с пребитата здравна сестра. Маринов изясни, че не е ясно по какъв начин той е стигнал до мястото, където е открит и какво се е случило.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР