Хората, които работят с хора - в областите образование, здравеопазване

...
Хората, които работят с хора - в областите образование, здравеопазване
Коментари Харесай

Д-р Колчаков: Всички в социалните сфери трябва да бъдат ваксинирани

" Хората, които работят с хора - в областите обучение, опазване на здравето и обществените грижи от дълго време е трябвало да създадат тази стъпка. Всички в виновните обществени сфери би трябвало да бъдат имунизирани ". Това сподели в " Твоят ден " по NOVA NEWS анестезиологът доктор Иван Колчаков от " Софиямед ".

По думите му както Коронавирус отделението, по този начин и реанимацията са запълнени напълно.

" Надявам се това да е пикът и да стартира последователно понижаване на бройките, стойностите са доста високи, над 20% от тестванията са позитивни ", съобщи той.

Според него новите ограничения са най-правилната стъпка.

" Ние сме на опашката на Европа по всички отрицателни индикатори за пандемията. Ако бяхме авангардна страна, тези ограничения от дълго време щяха да бъдат признати. Голям конти нгент от хората не могат да се възползват и от преболедуването, тъй като не са се записали в РЗИ. Първите стадии на пандемията главно поразяваха главно хората на 60 година, както и тези с съпътстващите болести, само че Делта разновидността подмлади възрастта на заболеваемост ", съобщи той.

Д-р Колчаков акцентира, че 70% от лекарите са имунизирани или преболедували. А съответно в " Софиямед " този % доближава 80-90.

" Като не се имунизираме съсипваме своята просвета, стопанска система и спорт ", счита медикът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР