Хората, които пушат и дори тези, които са се отказали,

...
Хората, които пушат и дори тези, които са се отказали,
Коментари Харесай

Пушачите живеят с повече болка

Хората, които пушат и даже тези, които са се отказали, оповестяват, че живеят с повече болежка, в сравнение с тези, които в никакъв случай не са имали нездравословния табиет, заяви BBC.
Констатациите се основават на разбор на данни от над 220 000 души, осъществен от английски лекари.
Изследователите споделят, че повода, е към момента незнайна, само че пушенето, причиняващо непрекъснати промени в организма може да е един от факторите за по-голямата сензитивност към болежка от някои хора.
Групата за битка с тютюнопушенето „ Аш ” съобщи, че откритията не би трябвало да бъдат изненада, поради заплахите от тютюнопушенето.
Учените проучиха данни от набор от онлайн опити в BBC Lab UK Study. Участниците бяха разграничени в три групи:
Хора, които в никакъв случай не са пушили
Хора, които са отказали цигарите
Хора, които пушат всекидневно
Те дадоха отговор на въпроси с какъв брой болежка живеят по канара от нула до 100.
Настоящите и някогашни пушачи се оказаха с по-високи резултати от тези, които в никакъв случай не са пушили, демонстрираха данните от изследването, оповестени в списание Addictive Behaviors.
С други думи, доказано е, че тютюнопушенето е обвързвано с това да живеем и изпитваме повече болежка - даже откакто откажем цигарите.
" Ключовата констатация е, че някогашните пушачи към момента усещат този резултат от засилената болежка ", сподели пред BBC един от откривателите, доктор Олга Перски.
Д-р Перски съобщи, че най-изненадващата констатация е, че по-високите равнища на болежка са открити в най-младите възрастови групи (на възраст от 16 до 34 години).
Но остава опцията тютюнопушенето да е признакът, а не повода.
Например, изследванията свързват невротичните черти на личността с чувството за по-силна болежка и по-висок риск от тютюнопушене.
Възможно е видът човек, който е по-вероятно да заяви, че изпитва повече болежка да е и видът човек, който е по-вероятно да стартира да пуши.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР