Хората, които пият от три до четири пъти седмично, са

...
Хората, които пият от три до четири пъти седмично, са
Коментари Харесай

Алкохолът ли е новото лекарство?

Хората, които пият от три до четири пъти седмично, са по-малко склонни да развият захарен диабет вид 2 (инсулинонезависим захарен диабет), в сравнение с тези, които не пият никакъв алкохол, оповестява Би Би Си.

Медията се базира на датско изследване.

Експертите побързаха да предупредят, че резултатите от изследването нямат за цел да подбуден хората да пият повече от предложеното. Те припомниха, че несъразмерното изразходване на алкохол може да способства за редица други съществени болести, в това число някои типове рак, както и сърдечни и чернодробни болести.

Учените изследвали повече от 70 000 души, като вниманието им било ориентирано основно към това какъв брой постоянно одобряват алкохол и в какви количества. След към пет години участниците в изследването били подложени на здравословни проучвания. Оказало се, че 859 от мъжете и 887 от дамите развили един от двата вида диабет, като огромна част от тях не били огромни почитатели на алкохола.

След редица калкулации откривателите стигнали до заключението, че умереното пиянство в границите на 3-4 пъти седмично, понижава риска от диабет при дамите с 32%, а при мъжете – с 27%, спрямо хората, които пият алкохол единствено веднъж в седмицата или не пият въобще.



Проф. Ян Толструп, от Националния институт по публично здраве на Университета на Южна Дания, който управлява проучването, съобщи: „ За предпочитане е да пием алкохол на няколко порции, в сравнение с един път. “

Консумирането на някои типове алкохол се оказало много желателно. Според откривателите да вземем за пример, поради наличието си на полифеноли, виното е изключително потребно за организма и играе значима роля в разграждането на кръвната захар.

От изследването станало ясно и, че не всички типове алкохол имат същият резултат върху двата пола. Мъжете, които пият от една до шест бири седмично намаляват риска от диабет с 21%, спрямо тези, които не пият. Подобни резултати обаче не се следят при дамите. Междувременно, високият банкет на спиртни питиета измежду нежния пол като че ли доста усилва риска от болестта, само че няма забележим резултат при мъжете.

Проф. Толструп и неговият екип решили да употребяват същото изследване, с цел да изследват останалите резултати от консумирането на алкохол. Те разкрили, че умереното пиянство няколко пъти седмично може да намали риска от сърдечно-съдови нарушавания, като инфаркт и инсулт. Консумацията на алкохол обаче увеличавала риска от развиване на стомашно-чревни болести, като алкохолна болест на черния дроб и панкреатит.

"Алкохолът е обвързван с към 50 разнообразни болести, по тази причина не споделяме „ наливай се с алкохол до спукване “. “, сподели проф. Толструп в изказване.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР