Хората, които остават с провалени почивки, заради обявилата фалит туроператорска

...
Хората, които остават с провалени почивки, заради обявилата фалит туроператорска
Коментари Харесай

Опарени от фалиралата туроператорска фирма плачат в ефир! Драма има и със застраховката, оказва се, че...

Хората, които остават с провалени почивки, поради обявилата банкрут туроператорска компания „ София тур и Холидей “ ЕООД, проплакаха в ефира на bTV. Жена, която е трябвало да пътува до Будапеща, призна, че се е опитвала няколко пъти да се свърже с туроператорите.

„ Аз също се пробвах да се свържа по телефона, само че нито един от посочените номера не отговаряше. Поисках и от екскурзия.бг да кажат за какво не е известена Икономическа полиция, министерството. Още предходната година е имало сигнали против тази компания. Застраховката е направена на 11 декември тази година. Въпросът е по какъв начин ще бъдат върнати парите “, пита се дамата, която е дала 290 лева за закуска и нощувка в Будапеща

Друг пътуващ пък споделя, че е желал да даде урок на децата си. Той е резервирал екскурзия за цялото си семейство.

„ Провалът на тази екскурзия проваля цялата възпитателна линия на моите деца. Исках да им покажа културата на две страни – Австрия и Унгария “, споделя индивидът.

Припомняме, че броени дни преди празниците от Министерството на туризма оповестиха за банкрута на следващия туроператор. Заради остарели отговорности към сътрудници „ София тур и Холидей “ ЕООД е изпаднала в неплатежоспособност и не може да извърши идните пътувания.

Освен това самата компания София Тур “ упреква, че против нея е водена компроматна война.

Друг проблем е, че от компанията настояват, че застраховката, която е при положение на банкрут е с покритие 1 милион лв., само че от министерството на туризма считат, че покритието е 450 000 лева

Спешната инспекция на министерството посочила, че компанията има годна застраховка „ Отговорност на туроператора “, подписана единствено преди дни - на 11 декември 2017 година, със ЗАД „ Алианц- България “. Тя влиза в действие от 00:00 часа на 12 декември 2017 година Експерти от туристическото ведомство ще изискат цялостна информация какви са поетите задължения от „ София тур и Холидей “ към туристи за идните празници и има ли продадени пакети за последващи интервали.

Министърът на туризма Николина Ангелкова упорства за незабавна среща с шефовете на туроператора и с представител на застрахователното сдружение, с цел да се подсигуряват ползите на клиентите. Според информация от самия туроператор покритието на застраховката им е за 1 млн. лева съгласно подадената към министерството информация за полицата, лимитът на компенсацията е за 450 хиляди лева

БЛИЦ напомня обаче, че към момента обаче на са решени проблемите с възобновяване на вредите на клиентите на друга туристическа организация " Амазон Травел ", която разгласи банкрут при започване на октомври 2017 година

Тогава бе оповестено, че „ Амазон Травел “ е регистриран като туроператор и туристически сътрудник от месец март 2016 година Според регистрацията наложителната застраховка на туроператора покрива отговорността за породени вреди в резултат на неразплащане със своите контрагенти, в това число при несъстоятелност и неплатежоспособност.

Прецаканите клиенти, които и до ден сегашен не са обезщетени, са получили писмо от ЗАД " Алианц България ", в което са известени за следното:

" Към сегашния миг в ЗАД " Алианц България " са постъпили голям брой искания от клиенти на " Амазон Травел " ЕООД като техният размер доста надвишава контрактувания предел на обезщетение по полицата в размер на 25 000 лв.. "

По-нататък следват пояснения, че вредите на обособените клиенти ще се дефинират " като
процент от съотношението сред лимита на полицата и общия размер на всички искания ".

С елементарни думи това значи, че на никой от клиентите няма да бъде възобновена напълно сумата, с която е отмъкнат от банкрутиралата турагенция, заради необичайно ниския предел, контрактуван сред нея и застрахователя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР