Хората, които остават до късно и се излежават повече, е

...
Хората, които остават до късно и се излежават повече, е
Коментари Харесай

Нощните птици с по-голям риск да умрат преждевременно в сравнение с ранобудните хора

Хората, които остават до късно и се излежават повече, е по-вероятно да умрат по-млади за разлика от тези , които стават от сън рано.

Това излиза наяве от изследване на Университета на Съри и Северозападният университет в Чикаго, представено от Агенция Франс Прес.

В проучването са взели участие повече от 430 000 души във Англия , които са на възраст сред 38 и 73 година То е извършено в границите на 6 година и половина.

Установено е, че " нощните птици " имат 10% по-голям риск да умрат по-рано спрямо ранобудните хора.

27% от интервюираните декларират, че " несъмнено са ранобудни ", 35 на 100 - " по-скоро ранобуден от " нощна птица " ; 28% - по-скоро " нощна птица ", в сравнение с ранобуден " и 9% споделят, че " несъмнено са " нощни птици ".

Респондентите също по този начин са разкрили информация за тежестта си, дали пушат цигари и социално-икономическия си статут.

През интервала от 6 година и половина са регистрирани смъртни случаи в групата от интервюирани - малко над 10 500 души.

Хората, които остават до късно, създателите разбрали, имат 10% по-голям риск да умрат прибързано спрямо тези, които стават рано. " Нощните птици " също е по-вероятно да имат психически проблеми, диабет, респираторни и храносмилателни проблеми, а също по този начин спят по-малко часове. Тази група от хора е по-вероятно да пуши цигари, да употребява алкохол и кафе и да взема опиати.

Според създателите по-високият риск произлиза от това, че хората имат вътрешен биологичен часовник, който не дава отговор на външната им среда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР