Хората, които останаха без ток и вода по време на

...
Хората, които останаха без ток и вода по време на
Коментари Харесай

Омбудсманът Диана Ковачева: Хората, които останаха без ток, имат право на обезщетения

Хората, които останаха без ток и вода по време на изобилния снеговалеж през почивните дни, имат право на компенсации. Това сподели в студиото на „ bTV Новините “ омбудсманът Диана Ковачева.

„ Бедствието беше доста неприятно. То се свързва и с една много сериозна небрежност от страна на тези, които би трябвало да поддържат мрежата. Хората са възмутени и са прави, тъй като през целия ден в неделя нито телефон 112, нито телефоните на електроразпределителните сдружения отговаряха. Хората нямаха информация “, уточни тя.

Работата на институциите е затруднена най-много от тежкия, влажен сняг и падналите клони и дървета

Ковачева уточни, че са получени десетки сигнала от цялата страна – изключително от Северозападна България, където обстановката е била извънредно тревожна. И добави, че е имало обитаеми места, които са били оставени без ток и вода по 40-50 часа.

„ Сезирала съм министъра на вътрешните работи, който би трябвало да направи инспекция за какво телефон 112 не е отговарял на позвъняванията на хората през целия ден “, сподели още омбудсманът. Диана Ковачева добави, че е сезирала също по този начин министъра на енергетиката и КЕВР, с цел да ревизират дали електроразпределителните сдружения са изпълнили своите отговорности за поддръжката на мрежата.

26 обитаеми места в региона към момента нямат електричество

„ Не за първи път в България вали сняг, а всички видяха по какъв метод са изпочупени клоните на дърветата. Това значи, че дърветата би трябвало да бъдат редовно поддържани и кастрени, с цел да не се стига до там, че да изпокъсат електропреносната мрежа. Задължение е на КЕВР да провели дали електроразпределителните сдружения са изпълнили отговорностите си “, сподели Ковачева.

Всичко за обстановката в страната след изобилните снеговалежи и мощни ветрова следете в нашия онлайн репортаж:  

Следете всичко най-важно за разчистването на пътищата и възобновяване на електричеството
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР