Хората, които живеят в райони с разпространение на Covid-19 трябва

...
Хората, които живеят в райони с разпространение на Covid-19 трябва
Коментари Харесай

СЗО огласи нови засилени препоръки за предпазване от COVID-19

Хората, които живеят в региони с разпространяване на Covid-19 би трябвало постоянно да носят маски в магазини, на работното място и в учебни заведения, където липсва съответна вентилация, разгласи Световната здравна организация (СЗО) през днешния ден.

Ако не може да се съблюдава физическа отдалеченост от най-малко един метър, хората в тези затворени пространства, в това число деца и възпитаници на 12 и повече години, би трябвало да носят маски, даже при задоволителна вентилация на тези пространства.

Маски би трябвало да се носят и навън, в случай че не може да се съблюдава физическа отдалеченост, се споделя в засилените рекомендации на СЗО.
Говорителката Маргарет Харис сподели, че тези рекомендации са най-големите промени в постановките на СЗО за носене на маски, като уголемяват огласените през юни.

„ На закрито, до момента в който не бъде оценено, че вентилацията е задоволителна, СЗО поучава хората да носят немедицинска маска, без значение дали може да се съблюдава физическа отдалеченост от най-малко един метър “, показва СЗО.

Тя поучава да се носят маски във всички пространства на здравни институции, в това число в общи такива като заведения за хранене на самообслужване, стаиза личния състав и други

Здравните служащи могат да носят маски от вида N95, в случай че са налични, когато грижат за пациенти с Covid-19, само че единствената сигурна отбрана е прекосяване през аерозолна процедура, показва СЗО.

По-рано представителят на Световната здравна организация в Русия Мелита Вуйнович сподели, че обмислят нови рекомендации за установяване на понятието "близък контакт " с пациент с ковид,

Според Вуйнович тематиката е била разисквана на 27 ноември на среща на СЗО. Промените се дължат на обстоятелството, че в този момент организацията „ знае повече за вируса “:

"Препоръката е общо 15 минути в границите на 24 часа. Това може да бъде пет минути плюс пет минути и пет минути на разстояние по-малко от два метра, " сподели Мелита Вуйнович.

Преди непосредствен контакт означаваше връзка в продължение на 15 минути лице в лице на разстояние по-близко от метър и половина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР