Хората, които имат високи нива на холестерол трябва да добавят

...
Хората, които имат високи нива на холестерол трябва да добавят
Коментари Харесай

Храните, които са подходящи при висок холестерол

Хората, които имат високи равнища на холестерол би трябвало да прибавят риба, домашни птици и бобови растения към менюто си. Това поучава диетоложката Татяна Букина, която разкрива по какъв начин да се храним при съществуване на висок холестерол.

Ако обичате да хапвате месо, най-добре да избягвате пърженето. По-добре е да сварите, изпечете или приготвите на пара месото, като първо отстраните мазнините и кожата от него. Също по този начин Татяна Букина поучава да не се злоупотребява със свинско и агнешко месо.

Средната порция месо на хранене не би трябвало да надвишава 90-100 грама . Разрешено е да се ядат не повече от два или три белтъка на седмица. От млечните артикули е  най-добре да се заложи на кисело мляко и кефир с невисок % масленост.

Освен това диетоложката поучава да се ядат повече зеленчуци и плодове, защото съдържащите се в тях витамини и минерали понижават равнищата на холестерола . Същото деяние има и зеленият чай, чието пиянство би трябвало да се трансформира в постоянна традиция.

Ако желаете да преборите високия холестерол, наложително би трябвало да се откажете от бързото хранене, свинска мехлем, салами, разнообразни пушени меса и чипс . Също по този начин е най-добре да ограничите потреблението на сладкиши, масло и алкохол. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР