Хората, които имат антитела над определен праг, ще могат да

...
Хората, които имат антитела над определен праг, ще могат да
Коментари Харесай

Хора с антитела над определен праг ще получат зелен сертифитат

Хората, които имат антитела над избран предел, ще могат да си извадят зелен документ от четвъртък. Това разгласи здравният министър Стойчо Кацаров във вторник откакто експертните препоръки по имунология, вирусология и клинична лаборатория излязоха със мнения по тематиката.

Изискването е проучването да бъде осъществено в лаборатория и в случай че стойностите надвишават избраните от специалистите равнища, човек може да получи документ, който ще е годен 90 дни”, сподели Кацаров.

Вирусологът проф. Радка Аргирова изясни, че задачата на този нов зелен документ е да се дава на хора, които са относително добре защитени от ново заразяване. “Т.е. не просто преболедували, само че и защитени. За задачата е належащо да се вкарат избрани способи и стойности, над които този документ ще важи “, сподели Аргирова.

Този документ ще се отнася за хора, които са прекарали безсимптомно болестта, за хора, които са си купили от аптеката антигенен тест и са се самоизолирали; за хора, които по-късно са постъпили на лекуване, само че не са диагностицирани с PCR тест. По този метод индиректно ще получим информация за това какъв брой хора фактически са минали среща с вируса, изясни Аргирова.

Очаквайте детайлности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР