Хората, които ходят бавно, са изложени на повишен риск от

...
Хората, които ходят бавно, са изложени на повишен риск от
Коментари Харесай

Проучване разкри нещо ужасяващо за хората с бавна походка

Хората, които вървят постепенно, са изложени на нараснал риск от ранна гибел, написа метро. Проучване на университета в Лестър откри връзка сред скоростта на ходенето и риска от гибел в резултат на сърдечно заболяване.

Учените проучиха информация от 420 727 души, като изследваха скоростта, с която те се разхождат. После ги следиха шест години, като отчитаха смъртността им. Резултатите демонстрираха, че хората, поддържащи постепенно движение по време на вървене, умират от сърдечно заболяване сред 1,8 и 2,4 пъти повече, в сравнение с бързоходците.
И това е забавно: Опасни признаци: Как да разпознаем инсулта - Четете още на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to
Експертите мислят, че това е по този начин, тъй като по-подвижните мъже и дами вършат повече извършения и са в по-добра физическа форма. Затова и те са по-защитени от високо кръвно налягане, затлъстяване и обездвижване, които са главните аргументи за възникването на сърдечни болести. Откритията останаха непроменени даже когато експертите включиха други рискови фактори за здравословни проблеми, като пушенето, показателя на телесна маса и режима на хранене.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР