Хората, които хапват шоколадови тартове, са най-усмихнатитеНеобходими Продукти● За тестото●

...
Хората, които хапват шоколадови тартове, са най-усмихнатитеНеобходими Продукти● За тестото●
Коментари Харесай

Шоколадов тарт с къпини и малини

Хората, които хапват шоколадови тартове, са най-усмихнатите

Необходими Продукти

За тестото


● брашно - 1 1/2 ч.ч. бяло
● яйца - 1 огромно
● масло - 100 година студено краве
● захар - 2 с.л. кристална
● сол - щипка
● вода - студена

За пълнежа


● шоколад - 200 г млечен
● черен шоколад - 200 г
● течна сметана - 250 мл
● мед - 2 с.л. или кленов сироп
● яйца - 1 бр.

За гарниране


● горски плодове - пресни или замразени къпини и малини

Начин на подготвяне

В огромна купа се пресяват брашното със солта. Добавя се маслото нарязано на кубчета. Съставките се размесват с ръце, до момента в който стартират да се образуват трохи. Яйцето се разрушава настрана с малко студена вода. Добавя се към брашното. Замесва се тесто и се увива в стреч фолио. Прибира се за 30-40 минути в ледник.

Тестото се изважда и разточва на лист с дебелина 5-6 мм, трансферира се в тавата за печене. С помощта на вилица се надупчва по дъното на тавата. Изрязва се парче пергаментова хартия и се постила върху тестото, употребяват се керамични перли или друга тежест (боб). Така се пече на 180 градуса за към 20 минути.

В касерола се загрява сметаната с меда или кленовия сироп. Не бива да се позволява да заври, когато се образуват балончета по стените на касеролата котлонът се изключва.

В купа се натрошават двата типа шоколад. Заливат се с горещата сметана, след минута сместа се разбърква до момента в който се разтопи изцяло шоколадът. Добавя се разрушеното яйце. Сместа се бърка до еднородност.

Върху още горещата кора за тарт се изсипва шоколадовата примес. Заглажда се с шпатула и още веднъж се пече за към 10-15 минути, като преди този момент фурната се понижава на 150 градуса.

Тарта се изважда върху железна решетка и се оставя да изстине изцяло. Украсява се с пресни или замразени малини и къпини преди поднасяне. По предпочитание може да се с пудра захар.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР