Хората, които формират правителство в момента - "Продължаваме промяната" и

...
Хората, които формират правителство в момента - "Продължаваме промяната" и
Коментари Харесай

Проф. Дайнов: Рисковете пред новата коалиция са, че при първото сътресение някои от по-старите политици може да истерясат

Хората, които образуват държавно управление сега - "Продължаваме смяната " и освен те - са артикул на една културна гражданска война, която протече в България и тя е трайна. Българският народ реши да станем една естествена европейска страна, където хората са приветливи, тъй като имат експертиза и не се усещат несигурни. Тази културна гражданска война е главното нещо, което дефинира политиката оттук насетне. От пролетта на 2019-а година аз усетих, че към този момент се разместват пластовете в главите на хората.

Тази констатация направи пред БНР политологът проф. доктор Евгений Дайнов. "Рисковете за новата коалиция са при първото разтърсване някои от по-старите политици, които са с по-печално разбиране за света, да истерясат и да стартират нормалното политическо държание - да крещят и упрекват. Това е рискът, само че те са под голяма преса, тъй като резултатите от изборите ясно демонстрираха какво желае народът - обичайно ръководство, което да постави завършек на ерата на грубиянщината и на кражбите ", разяснява още той.

Според него е доста значимо новото държавно управление да има бързи резултати, тъй като "резултатите са това нещо, което убеждава хората, че има смисъл да свидлив зъби и да продължат напред ". Той предвижда ръководещата коалиция да има комфорт от страна на публичното мнение.

"Очаквам прокуратурата да спре да действа все едно има политическа власт. Тя заграби политическа власт, която не ѝ принадлежи, още при Сотир Цацаров. Очаквам тя да изплюе политическата власт, която погълна непозволено ", съобщи политологът и добави, че не намира нищо неправилно в това служебни министри, които се оправят добре с работата си, да останат и в постоянното държавно управление.

Неговото мнение за 7-ата парламентарна партия - "Възраждане " - е да не ѝ се дава естрада за изява. "Хората гласоподаваха и за Адолф Хитлер. Вижте какво става ", безапелационен бе проф. Дайнов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР