Хората казват, че хеликоптерът е летял ниско. Какво означава това

...
Хората казват, че хеликоптерът е летял ниско. Какво означава това
Коментари Харесай

Кметът на Стамболийски с гореща версия за кошмара с падналия военен хеликоптер: Снишил се е, за да избегне…

Хората споделят, че хеликоптерът е летял ниско. Какво значи това аз не знам. Това сподели пред bTV кметът на Стамболийски Георги Мараджиев във връзка случая с военния хеликоптер, който прекъсна електроподаването в квартал на града.

Според кмета на града, повода машината да лети толкоз ниско евентуално са птиците. „ В този сезон има доста птици, които могат да провокират сходен проблем “, уточни той.

Първи СНИМКИ от мястото на случая с военния хеликоптер в Пловдивско

„ Да се избегне конфликт с птиците, очевидно водачът е направил внезапно маневриране, затова е снишил височината, достигнал е сериозна височина и е скъсал кабелите “, разяснява Мараджиев.

Той самият неведнъж е алармирал електроразпределителното сдружение ЕВН за казуса с птиците. Заради тях в града постоянно имало спирания на тока за по няколко минути всеки ден.

От военното министерство оповестиха детайлности за случая с „ Кугар “-а в Пловдивско

След сигналите на кмета са сложени ограждения, които да стопират животните. Самият той доста постоянно виждал по какъв начин падат птици под кабелите. „ От година и половина този проблем към този момент го няма “, сподели кметът Мараджиев.

За случая с хеликоптера, който по знамение се размина без жертви, Петър Костадинов от ЕВН сподели: „ По свидетелски показания на хора от квартала, чул се е лек гърмеж. Явно жиците са се събрали, имало е късо съединяване “.

По думите му, огромен шанс е, че скъсаният кабел е паднал в реката, защото, в случай че е имал допир с изсъхнала трева, е можело да пламне пожар.

„ Един мощен гръм и токът изгасна “ – по този начин гражданин на Стамболийски разказа случилото се тази нощ.

„ Това е индивидуален случай. Това е всекидневие, самолети непрекъснато летят ниско. Сигнализирали сме кмета “, разяснява различен.

Инцидентът с военния хеликоптер се проверява от Военна полиция. Огледът продължава и сега.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР