Хората искат резултати. Проблемът не са парите, те не искат

...
Хората искат резултати. Проблемът не са парите, те не искат
Коментари Харесай

Пламен Димитров, КНСБ: Протестиращите искат резултати, проблемът не са парите

" Хората желаят резултати. Проблемът не са парите, те не желаят да има ограничавания. За 2030 година е териториалният проект, който е подаден. В него написа, че би трябвало да останат 1600 мегавата от настоящи сега 4300. Затова хората питат какво става с останалите мегавати, сякаш няма да има затваряне, а в действителност в тези проекти написа, че ще останат 1/3 от тях до 2030 година ", съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров.

 

По думите му енергетиците и миньорите държат на две значими точки от съглашението.

 

" В съглашението написа, че страната повече няма да лимитира по никакъв метод въглищни мощности на непазарен принцип. Второ ще поддържа сериозната инфраструктура, т.е. тези ТЕЦ- ове, които са нужни, с цел да действа добре енергийната система в България ", добави Пламен Димитров.

 

Според ръководителя на Управителния съвет на АИКБ Васил Велев България е най-ощетената страна от този преход.

 

" Енергоинтензивността е доста по-голяма от тази в Европа, което е добре, а в това време имаме най-нисък стандарт на живот ", акцентира Велев.

 

Той разяснява и заплащането на протестиращите.

" Правилният метод е тези обезщетения да се заплащат към работните заплати на новите места, на които ще отидат и това да ги насърчи да си търсят работа сами, тъй като дружно с тях върви и още доплащане от 1000-1500 лв. ", посочи Васил Велев.

 

" Хората не желаят никакви заплати, никакви доплащания, хората желаят работа. Трябва да се създадат съществени вложения. На мястото на този комплекс да се изготви този проект и да се намерят вложители ", сподели още Пламен Димитров.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР