Хората инвестират в имоти не само в очакване цената им

...
Хората инвестират в имоти не само в очакване цената им
Коментари Харесай

Кои жилища са най-изгодни за вложение?

Хората влагат в парцели освен в очакване цената им да нарасне, а и поради наемите, които може да получават през годините. Оказва се, че покупката на апартамент в София за инвестиция е доста по-изгодна в сравнение с вложението в недвижими парцел в доста огромни градове по света. А най-изгодни за покупка за инвестиция са двустайните жилища.

Вложението в парцел в София се изплаща с наемите приблизително за 20-30 години според от вида на жилището, демонстрират калкулации на “Труд news ” на база наличните разгласи за продажба на жилища и равнището на наемите сега. Например тристаен апартамент в София от 83 кв. м коства 165 700 евро. Наемът на такова жилище е 550 евро на месец. Ако приемем, че годишно разноските по жилището са 500 евро, за изплащането му посредством отдаване чартърен са нужни 27 години, написа Труд.

Двустаен апартамент може да бъде платен за 68 хиляди евро, а наемът на подобен парцел в столицата е към 360 евро. При състояние, че годишните разноски за парцела са 500 евро, за изплащането му ще бъдат нужни 17 години отдаване чартърен.

Едностайните жилища също са добра инвестиция. Жилище от 50 кв. м може да бъде купено за 58 хиляди евро. Наемът на такова жилище е 250 евро на месец. Така в случай, че разноските за жилището са 500 евро на година, за изплащането му ще бъдат нужни 23 години.

Изчисленията са ориентировъчни, тъй като не включват обзавеждането на жилището, което е от решаващо значение за наема, който може да получи притежателят. Добре обзаведените се отдават по-лесно чартърен и през годините ще има по-малко месеци, през които няма да имат жител. Затова положителното обзавеждане дружно с местоположението на парцела са от решаващо значение.

Имотите в София се изплащат с наемите доста по-бързо в сравнение с в други градове по света. Според последния отчет на банката UВS гpaдoвeте, в кoитo жилищaтa ce изплaщaт нaй-бaвнo, ca Mюнxeн, Xoнкoнг и Teл Aвив (средно 44 години), cлeдвaни oт Фpaнкфypт (42 гoдини), Жeнeвa и Цюpиx (cpeднo пo 40 гoдини). Причината за това са високите цени на жилищата в тези градове по отношение на равнището на наемите.

B някoи гpaдoвe нa CAЩ жилищата се изплащат посредством наеми по-бавно, в сравнение с у нас. Но в редица градове в Съединени американски щати нужните години за погашение на парцел са съпоставими с тези за жилище в София или са по-малко. Например в Бocтън са нужни 22 година, а измежду тези градове са Caн Фpaнциcкo (21 г.), Лoc Aнджeлиc (21 г.), Hю Йopк (21 г.) и Maями (14 г.).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР