Хората имат нужда от доброто, разберете - лошото убива. С

...
Хората имат нужда от доброто, разберете - лошото убива. С
Коментари Харесай

Николай Петров: Медиците са герои в мирно време

" Хората имат потребност от положителното, разберете - неприятното убива ". С този зов се обърна министърът на опазването на здравето към публицистите да отразяват положителните практики и бързата интервенция на незабавния екип.

Вчера при незабавен случай, развил се пред Министерство на здравеопазването, министър Петров се е намесил като реанимирал незабавния пациент, с цел да може екипът да стигне до ВМА. " Аз съм уверен, че всички медици биха работили и работят по този метод. Медиците за мен са едни герои в спокойно време ", изясни министър Петров.

 Министър Петров оказа първа помощ Обновена
Министър Петров оказа първа помощ

Човекът бил в безпомощно положение

Здравният министър описа по какъв начин през вчерашния ден в 16.00 часа е имал среща с човек, пуснал тъжба. Заедно с госпожа Иванова, шефът на пресцентъра го слушахме повече от час .

" В 17.00 часа тъй като тези срещи ние ги записваме на диктофона му свърши записа. В 17.00 часа аз помолих да ме свържат с проф. Петрова шефът на медицински одит - да направя инспекция. Той се жалва от предходна инспекция . Ще създадем втора инспекция. Човекът е разчувствуван, мразещ медицинските екипи и това нещо аз го чувам, а това и натоварва. Един час да слушаш такива неща не е доста прелестно занятие. Когато в 17.00 часа излязох при секретарката да й кажа да ме свърже с проф. Петрова, погледнах и видях, че има кола за спешна помощ на входа на здравното министерство ", описа проф. Петров.

 Министерство на здравеопазването изпраща дотация на болничното заведение във Враца
Министерство на здравеопазването изпраща дотация на болничното заведение във Враца

Юристи и финансисти поемат на ръчно ръководство закъсалите лечебни заведения

Когато слязъл да види случая открива, че целият екип е ангажиран, тъй като пациентът е бил в доста тежко положение. " Ето един екип, който би трябвало да бъде окуражителен . На петата минута след позвъняването колата за спешна помощ е била там. Пишете за такива случаи ", моли министър Петров.

Той описа още, че защото целият екип е бил зает - един обдишва, различен прави сърдечен масаж, трети оправя системите се е намесил и поел масажа, с цел да можем да тръгнем към лечебно заведение. " Пациентът бе в извънредно тежко положение без сърдечна активност. Стигнахме в шокова зала ", описа проф. Петров. " След това се прибрах по чехли и риза във ВМА. Свърших си работата, както вие си вършите работата ", описа още той.

 Ненков желае позитивната статистика на незабавна помощ да се разгласява
Ненков желае позитивната статистика на незабавна помощ да се разгласява

Болницата във Враца била с 5 млн. дълг още 2013 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР