Хората имаме духовна връзка с водата от векове. Още от

...
Хората имаме духовна връзка с водата от векове. Още от
Коментари Харесай

Най-добрият начин да разпуснем след стресиращ ден

Хората имаме духовна връзка с водата от епохи. Още от антична Гърция и антична Индия, през Египет и Израел, та до днешните кръщения - ваните сме употребявали като метод да излекуваме духа си, да прочистим душата и да проясним мозъка си.
 Горещата вана, изгодите от нея, тренировките и по какъв начин да ги комбинираме
Може ли ваната да размени тренировките

И кой е оптималният вид

Днес, епохи по-късно, наклонността за изгодите и насладата от баните явно продължава да господства. Доказателство за това е новата концепция, която се зароди в TikTok и завладя мнозина. Хаштагът #spiritualbaths ( " спиритуални бани " ) има към 30 милиона гледания в обществената мрежа и натрупа още и още известност.

Да си признаем, разбираме и за какво. Духовните бани несъмнено могат да имат идеалното дейно противопоставяне на един стресиращия ден. Пълни с листенца и разнообразни благоуханни еликсири - звучи ни като фантазия, в която бихме се потапяли всяка вечер.
✨Goddess Baths✨
Всъщност концепцията на спиритуалната вана е да потопим тялото си, до момента в който изцяло сме отпуснали съзнанието си. И най-хубавото е, че можем да си я създадем по собствен усет - от съставките, с които да напълним ваната, през музиката, която да изберем за декор, та до аромата на свещите. Ето и кои са най-хубавите препоръки за основаване на лична спиритуална вана вкъщи, подбрани от glamour.

За начало можем да подготвим ситуацията със спокойна, отпускаща музика . След това да запалителен няколко свещи, с които да поразчупим осветлението в банята ни. А с цел да подсилим чувството за повече тайнственост, може да си създадем и ароматерапия като пуснем дифузер с ароматна течност или пък запалителен тамян.

Кристалите са друга, също чудесна концепция. Те имат забележителната дарба да всмукват негативна сила, като я заместват с позитивна. С слагането на кристали към ваната се допуска, че хармонизираме чакрите и покачваме равнището си на мира. А ако сме новаци в тези духовни прекарвания, целесъобразно е за начало да опитаме с аметист. За този камък се предлага, че укрепва имунитета, оказва помощ с интуицията, понижава негативните енергийни въздействия и балансира страстите.
 Снимка 589706

И последно по ред, само че не и по значимост - грижата за кожата . Все отново, да се погрижим за себе си извън, до момента в който се обгрижваме и от вътрешната страна, си остава значимо. Имаме суха кожа? В подобен случай към водата във ваната можем да прибавим няколко капки масло от чаено дърво. Имаме сензитивна кожа? За нея би помогнала британска или хималайска сол. Тя е подобаваща също и за омекотяване на кожа, наранена от псориазис, облекчава слънчево изгаряне и оказва помощ и при натъртвания или навяхвания. За мазната кожа пък в помощ биха били лимоните.
 Топла вана с овесени ядки, псориазис, екземи и защо още оказва помощ процедурата съгласно кожните лекари
Многото изгоди от топлата вана с овесени ядки

Бърза и ефикасна процедура

Други съставки, които също могат да трансфорат всяка наша вечерна вана в неизмеримо прекарване, са розовите листенца, дафиновите листа, градинският чай, ментата и лавандулата. Всички те оказват изключително удобно деяние за понижаване на напрежението, разпределяне на схванатите мускули и облекчаването на храносмилателни проблеми.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР