Хората и маймуните използват едни и същи . Изводите са

...
Хората и маймуните използват едни и същи . Изводите са
Коментари Харесай

Проучване: Хората и маймуните използват едни и същи жестове за общуване


Хората и маймуните употребяват едни и същи. Изводите са на група откриватели в университета на Сейнт Андрюс, Англия. Това оповестява Би Би Си, цитирайки научното списание PLOS Biology.

Новите доказателства още един път демонстрират, че имат общ предшественик. Общите жестове пък се одобряват от откривателите като „ насочна точка за появяването на езика “.

Водещият откривател доктор Кърсти Греъм от университета на Сейнт Андрюс изясни, че „ всички огромни маймуни – като шимпанзета, имат припокриване на към 95% от жестовете, които, с цел да поддържат връзка “. „ Преди единствено предполагахме, а в този момент към този момент сме уверени в това, че жестикулирането е в основата на актуалната връзка “, сподели още той.

Изследователите са прекарали доста години в. Преди това те са разкрили, че „ човекоподобните маймуни употребяват цялостен лексикон от повече от 80 жеста, всеки от които предава известие на различен член на тяхната група “. Докосването с уста значи „ дай ми тази храна “, а късането на ленти от листа със зъби е знак за флирт при шимпанцетата.

„ Бяхме в действителност сюрпризирани от резултатите “, сподели доктор Катрин Хобайтър от университета на Сейнт Андрюс. Според нея всички можем какво ни споделя индивида против нас, без даже да приказваме съответния език. „ Това е очарователно от позиция на еволюцията на връзката “, регистрира още тя.

Жестовете, които хората, са част от това, което доктор Кърсти Греъм разказва като „ античен речник “, който е еволюирал при хората.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР