Хората ходят на лов и убиват животни от хиляди години,

...
Хората ходят на лов и убиват животни от хиляди години,
Коментари Харесай

Домашен любимец е в топ 3 на животните, убиващи най-много хора

Хората вървят на лов и убиват животни от хиляди години, само че от време на време забравяме, че животните също ловуват хора. Но знаете ли кои са тези хищни и рискови типове, които лишават най-вече човешки животи за година?

Не е изненадващо, че множеството от животните, включени в класацията на най-видните животни убийци на хора, са диви. Ще се изненадате обаче да разберете, че в челната тройка попада животно, което сме приели в домовете си от край време и считаме за наш най-хубав другар.

В класацията за животни убийци на хора изненадващо напред попада домашното куче.

На първо място, с един милион отнети човешки живота годишно е комарът, чиято смъртност се дължи на заболяванията, с които заразява хората.



Далеч зад кръвосмучещото насекомо са змиите — отровни или удушвачи: техните жертви за година са към 50 000.

Третото място в тази шокираща ранглиста е отредено на домашното куче с 25 000 отнети човешки живота на година. Само в България тази година има няколко убити деца от "най-добрия другар на индивида “.



Четвърта в листата е мухата цеце с към 10 000 човешки жертви годишно от болесттите, които предизвикват ухапванията й. Толкова души заболяват смъртоносно на година и от причиняваната от сладководните охлюви болест шистосомоза.

Със 7000 човешки жертви на година е друго добре познато, само че подценявано от хората насекомо — дървеницата. Което е 2 пъти повече от надалеч по-страховития и внушаващ смут измежду хората скорпион — 3250. Детските глисти и болесттите, които предизвикват, се оказват съдбовни за 2500 души годишно.

Далеч обратно са големите хищни рептили — крокодилите, с 1000 убити индивида за година. Следват два други непредсказуеми колоса — хипопотамите и слоновете (по 500 души).



Царят на животните — лъвът, е причина за 250 смъртни случая измежду хората на година, зад него е тревопасният кафърски бивол с 200, следва еленът, който е гибелен и за хората в интервала на чифтосване (130). Зад благородния тревопасен елен е най-голямата котка — тигърът, със 120 човешки жертви годишно.

Пчелите и паяците са с по 50 убийства на година, медузите — с 40, мравките — с 30, леопардите убиват по 20 души, колкото и други човешки любимци — конете и преживящите крави.



Оказва се, че в тази жестока и смъртоносна ранглиста не участва едни от считаните за най-опасни и жестоки убийци на хора - акулите и вълците.

Най-свирепият представител на акулите - огромната бяла акула, дружно с нейните посестрими - годишно взимат по 10 човешки жертви. Същият брой убити хора се приписва и на вълците.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР