Хората ги подлудяват с този цирк в парламента – “евроатлантиците

...
Хората ги подлудяват с този цирк в парламента – “евроатлантиците
Коментари Харесай

Делян Добрев да компенсира шофьорите при скок на горивата заради отпадане на дерогацията веднага

Хората ги подлудяват с този цирк в Народното събрание – “евроатлантиците ” още веднъж минаха в анти-Лукойл офанзива против дерогацията.
Та кой неинформиран човек не би се ядосал, поради измамите на Лукойл и най-много на …кабинета Денков, който отхвърля ВЕДНАГА да махне дерогацията?

Къде са триковете, като махнем за миг медийния звук.
(1) Обвинението към Лукойл на интернационално следствие е, че след експорт от България на петролни артикули те се трансферират на различен транспортен съд за укриване на генезис ИЗВЪН български териториални води – което се пропуща от критиците, с цел да се завоюват дивиденти от офанзивата.
(2) Лукойл има право да изнася такива артикули, когато няма къде да ги съхранява у нас – което резоннно съображение се употребява като малка врата за злоупотреби и което НЕ може да отпадне без риск за Бургас и района. Освен в случай че Лукойл не бъде длъжен да работи единствено с половин потенциал за обслужване единствено на българския пазар и да … освободи немалка част от заетия български личен състав. Но даже тогава остават боклуци и други субпродукти, за които няма по какъв начин да се държат на склад или осъществят на пазара.
(3) Най-голямата шашма е изказванието, че изгода за българите от дерогацията може да има от ОЩЕ по-ниски цени на пазара. Монополът на Лукойл не работи по този начин – той поддържа постоянно оптималната допустима цена, само че въпреки всичко задоволително ниска, че да държи съперниците надалеч от пазара. Затова имаме едни от най-ниските цени на дребно в Европа, само че с снабдител за 60-65% пазарен дял. Няма по какъв начин да се смъкна цената без соц ценови тавани, което може да докара до дефицити, в случай че няма надзор и върху размера на износа.
(4) Ако компенсацията става от налог свръхпечалба през фонда за гарантиране на енергийната система – то е нужно първо схващане какво може да се таксува поради трансферното ценообразуване от Лукойл.
Това е посоката на въздейстие препоръчана и от Политическа партия и за която сякаш работят Национална агенция за приходите и митници.
Докато това не стане ясно, всевъзможни приказки за 74 ст на литър отплата са медийни димки. Отговорост на държавното управление ще бъде, в случай че Национална агенция за приходите и митници се провалят да принуждават Лукойл да заплаща налог свръхпечалба.
(5) Дерогацията на съветския нефт би трябвало да бъде свалена единствено при съществуване на подготвеност за подмяна на към 3 млн съветски с неруски нефт – тъй че освен нищо да не спечелим, само че и да не загубим от глупави внезапни маневри, създаващи дефицити и волатилни цени.
Обърнете внимание, че никой от критиците не дава отговор на подобен въпрос, тъй като задачата е точно попарата да я сърба държавното управление.
Така е, когато една власт се пъха в работите на друга власт – резултатът постоянно е за наша сметка.
Ако Добрев желае да го приемем насериозно – дано да направи собствен фонд да компенсира всички водачи с възможния растеж на цените на горивата след махането на дерогацията незабавно.

Коментарът е оповестен във фейсбук страницата на създателя. Заглавието е на ДЕБАТИ. БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР