Хората, дошли на антиправителствените в сряда в българската столица София

...
Хората, дошли на антиправителствените в сряда в българската столица София
Коментари Харесай

ТАСС: Напрежение на протестите в София

Хората, пристигнали на антиправителствените в сряда в българската столица София още веднъж започнаха да хвърлят предмети по полицията, в това число бомбички, бутилки, столове, павета и даже колела.
Ситуацията още веднъж ескалира към 22:00 часа (България и Москва нямат часова разлика в този миг на годината - бел. ред.), когато протестиращите започнаха да хвърлят разнообразни предмети по полицията, охраняваща постройката на Народното събрание на България. Впоследствие органите на реда разшириха охраняемия периметър. Организаторите на митинга призоваваха тълпата да се успокои и да спре провокациите. По време на протета полицията бе в защитна позиция и не подхващаше дейности против стачкуващите. В региона на площад „ Независимост “ има няколко хиляди протестиращи.
 Александър Симов: Разговорът за бъдещата България може да стартира когато ГЕРБ и Бойко Борисов не са на власт Александър Симов: Разговорът за бъдещата България може да стартира когато ГЕРБ и Бойко Борисов не са на власт
" Хората, които са на площада, упорстват за две неща, две оставки – на Борисов и Гешев. Всичко останало – Велико народно събрание, експертен каб...
Сутринта жандармерията бе принудена да употребява сълзотворен газ, откакто участниците в всеобща акция, наречена „ огромното национално въстание “, се пробваха да извърнат колите на жандармерията, засипаха полицията с пилешки яйца, камъни и други предмети и се пробваха да пробият полицейската обсада. 45 протестиращи, няколко служители на реда и публицисти бяха ранени. Арестувани са 35 души.
Антиправителствените всеобщи митинги в България не престават 56 дни, напомня ТАСС. В София и други градове на страната всекидневно се организират манифестации и шествия, в които вземат участие от стотици до няколко хиляди души. Участниците в антиправителствени акции упорстват за оставката на държавното управление и на основния прокурор на страната Иван Гешев. В българската столица основните кръстовища остават блокирани, в това число на площад " Независимост ", пред Софийския университет и на Орлов мост на бул. Цариградско шосе, където са ситуирани палаткови лагери.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР