Хората да си получават заплатите и паралелно с това правете

...
Хората да си получават заплатите и паралелно с това правете
Коментари Харесай

Борисов: Грехота е при толкова пари да има недоволни

„ Хората да си получават заплатите и редом с това правете промените. Не може да се крадат и да се източват лечебните заведения. Не може, с над 450 млн. сме нараснали клиничните пътеки тази година, близо 5 милиарда да отидат за опазване на здравето и сестри и санитари да ми се споделя, че не са получавали заплати ”. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов преди днешното държавното съвещание, съобщи БГНЕС.

„ Държавата в никакъв случай в историята си не е отделяла такива пари за опазването на здравето. И те да са недоволни… тази година на НЗОК какъв брой увеличихме пътеките ”, попита Борисов.

Общото нарастване на бюджета на НЗОК е с 407 млн. лева повече по отношение на предходната година, отговори му здравния министър Кирил Ананиев. Две лечебни заведения систематично са водени към банкрут повече от 13 години, добави министърът. В отговор министър председателят разпореди лечебниците да бъдат нормализирани.

„ Грехота е при толкоз пари да има недоволни. Стабилизирайте ги, успокойте хората ”, акцентира Борисов. Ананиев сподели, че парите си ги получавали, само че имат запори. „ Вдигаме запорите единствено и единствено да действат и отново са недоволни ”, добави Ананиев. „ И на теб от февруари да ти спрем заплатата и ти ще си неудовлетворен, оправете този проблем ”, разпореди още Борисов. Той съобщи още, че виновността е в тези, които са ги довели лечебните заведения до тук и че има арестувани, упрекнати, в това число представители от ГЕРБ. „ Ще си получат заслуженото. Да не се получава повече това, това са ни два регионални града ”, сподели още Борисов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР