Хората да не се подават да паника, призова премиерът Бойко

...
Хората да не се подават да паника, призова премиерът Бойко
Коментари Харесай

Борисов: Няма никакво основание да се крие информация за наличие на коронавирус

Хората да не се подават да суматоха, прикани министър председателят Бойко Борисов на изключителното взаимно съвещание на Министерски съвет и Националния действен щаб поради разпространяването на ковид (COVID-19).

Премиерът назова „ жълти и хейтърски вести “ появилите се в общественото пространство подозрения, че страната ни крие към този момент регистрирани случи на болестта. Ето за какво той още веднъж накара ръководителят на щаба проф. Венцислав Мутафчийски да удостовери, че у нас заболели от вируса към момента няма.
„ Нямаме потвърден случай на български жител или непознат жител, пребиваващ в България, с зараза от ковид “, увери от своя страна проф. Мутафчийски.

„ Всички страни имат, нищо срамно няма, в случай че в България се е появил “, сподели от своя страна Борисов. Той разпореди на специалистите от щаба да дават по два пъти дневно настояща информация на обществото.

„ Доверете се на лекарите и на специалистите “, прикани още Борисов. Във връзка с все по-трдно намиращите се защитни маски и дезинфектанти по аптеките министър председателят разгласи, че България вади от държавния си запас 100 000 литра алкохол, с цел да отговори на предизвикването. Там се съхраняват общо 400 000 литра. В спешния щаб пък ще влезе министърът на стопанската система Емил Караниколов, чиято роля ще бъде да влезе в контакт с бизнеса и да провежда смяна в производството на някои тях, с цел да има страната ни ресурс от всичко належащо.

„ Чакам от щаба да ми кажат какъв брой са рискови всеобщите прояви – дали да ги забраняваме, дали да предлагаме да не се организират “, изясни още премиера.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР