Хората да дишат спокойно и да гледат скептично на заплахите

...
Хората да дишат спокойно и да гледат скептично на заплахите
Коментари Харесай

Експерти съветват да направим икономиката ефективна

Хората да дишат умерено и да гледат скептично на заканите на политиците. Този съвет насочи пред Българска национална телевизия Левон Хампарцумян във връзка продължение на снадки бюджет. Социалистите имат опит да ни вкарат в пакост, показа той по разногласията за макрорамката. Важно е стопанската система да върви по-гладко и експортът да се усилва. Новото държавно управление, по мнението на банкера, е по-прагматично и поучава да си събират Данък добавена стойност.

Кьорав карти не играе, в положителни години и кучето си да вържеш и той ще ръководи, посочи Хампарцумян. Сега обаче сме в неприятни години. ГЕРБ знае в кое чекмедже са парите, посочи той. Няма логически мотив, който да ме убеди, че за 3 дни могат да се дадат 4 милиарда, съобщи банкерът. Не се прави по този начин, добави той. Ключово е по какъв начин ще вървим напред, счита Левон Хампарцумян и уточни, че е значимо да се мисли по какъв начин стопанската система ще стане по-ефективна.

Бившият заместник-министър на стопанската система Димитър Маргаритов посочи, че е по-важно какъв план на бюджет ще има страната. Липсва гласът на разсъдъка, разяснява той новото държавно управление. Според него е значимо да има цели.

Малко е самоцелно да се търси тази сакрална цифра от 3%, уверен е Маргаритов. За него реалистично е да имаме недостиг от към 4,5%. Той е обезпокоен от стесняване на разноските. Маргаритов е срещу механично стесняване на администрацията. Трябва да се овладее спадът в стопанската система. Той не изключи кабинетът да изкара дълго в ръководството.

Всяко държавно управление идва със поръчка да направи проверка на предходното, разяснява Димитър Маргаритов. Няма резултат от напъните за понижаване на инфлацията, по мнението му. Нямало е борба с комерсиалните вериги.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР