Хората биват ограбвани допълнително в условията на тежка криза, а

...
Хората биват ограбвани допълнително в условията на тежка криза, а
Коментари Харесай

Мая Манолова: Росен Христов се заключи в министерството, за да не ми отговори за скъпите горива

Хората биват ограбвани в допълнение в изискванията на тежка рецесия, а страната не печели безусловно нищо от тези надути цени

Служебният министър на енергетиката Росен Христов се скри и заключи в министерството на енергетиката, с цел да не допусне на диалог в кабинета си водачът на „ Изправи се България “ Мая Манолова, която още преди седмица съобщи пред медиите, че в 11 часа в петък желае диалог с него за спекулативно повишените цени на горивата в страната. И служебният вход и този за жители на постройката на ведомството бяха залостени и защитавани от защита.

„ Голям позор за служебното държавно управление. Г-н президент, вижте какво вършат назначените от Вас служебни министри. Голям позор и за министър-председателя Гълъб Донев. Г-н министър председател, вижте си министъра. “

Това сподели водачът на „ Изправи се България “ пред медиите пред залостеното министерство. „ Г-н министър, в случай че и Вие продължите с политическия чадър върху бензиностанциите със спекулативно повишена цена на горивата от 3,30 лева за литър бензин и 3,40 лева за литър на дизела, няма да Ви оставим на мира. Днес сме тук, само че и другия петък отново ще сме тук. Ние няма да влизаме принудително, даже отново да сте се скрили, само че Вие се излагате “, сподели тя пред медиите. Лидерът на „ Изправи се България “ прикани енергийният министър да не се крие, а да вземе образец от сътрудника си министъра на земеделието Явор Гечев, към който Манолова насочи апел да се спре износът на дърва, с цел да има наличност за потребностите на популацията за отопление и той се вслуша в думите ѝ, оповестиха от пресофиса на "Изправи се България ".

Мая Манолова напомни пред медиите, че дружно с деятели на партията е пред министерството на енергетиката, както даде обещание преди една седмица в общественото пространство, с цел да проведат акцията „ Златна акция “, част от акцията „ Антиспекула “. „ Ние сме тук поради спекулативно повишените цени на бензина и дизела от 1 лев на бензиностанциите у нас. Само за един ден разликата с оскъпяването на горивата обеднява българите с 10 милиона лв. или 3,5 милиарда лв. на година. Същевременно и в този момент съветският недопечен нефт, който се преработва от Лукойл Нефтохим - Бургас, се продава за 74 $, колкото и в края на предходната година. Тогава обаче цената на бензина и дизела беше по 2,40 лева и 2,50 лева за литър. Сега са с лев от горната страна. Значи, аргументите не са външни, не са и в по-високи индустриални разноски “, сподели пред медиите водачът на „ Изправи се България “ Мая Манолова. Тя напомни, че страната има златна акция в рафинерията, което я прави акционер и съизвършител в този обир. „ Хората биват ограбвани в допълнение в изискванията на тежка рецесия. Какво печели страната от тези надути цени? Абсолютно нищо! Данъците на рафинерията за предходната година бяха 0 лв. за хазната, а в този момент от кумова срама са платили 7 милиона лв., което на фона на 3,5 милиарда завишаване на облагата им е безусловно нищо. По-скъпите горива удрят българина по джоба освен като зареждат на бензиностанциите, само че и през оскъпяването на всички храни след превозването им. Затова министерството на енергетиката, което държи златната акция в рафинерията, е съизвършител в напомпването на инфлацията, грабежа и обедняването на българските жители “, заключи Мая Манолова.

Лидерът на „ Изправи се България “ Мая Манолова се обърна към българските жители да гласоподават всеобщо, само че не за случайници, гастрольори и позьори, преминаващи през българската политика и страна, които не знаят по какъв начин да взимат решения, от които животът на хората да става по-добър.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР