Хората без лична карта или документи все пак ще имат

...
Хората без лична карта или документи все пак ще имат
Коментари Харесай

Хората без лични документи все пак ще имат възможност да гласуват, увери МВР

Хората без персонална карта или документи въпреки всичко ще имат опция да упражнят правото си на глас на идните локални избори, заяви Министерството на вътрешните работи.

Българските жители, които нямат персонална карта или зелен паспорт, тъй като са изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период, ще могат да гласоподават. В зависмост от нормативните условия издаването на нова персонална карта ще бъде ускорено.

При неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден на 27 октомври 2023 година, по искане на жителите, ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават, прецизираха от Министерство на вътрешните работи.

За да ви издадат уверение е належащо персонално да подадете искане в Столичната дирекция на вътрешните работи, Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, Районно ръководство (РУ) или сектор към районно управление (на МВР) - в интервала от 24 до 28 октомври от 8:30 до 17 часа и на 29 октомври от 8:30 до 19 часа.

Информация за работното време на всяко звено БДС е сложена на входа на пространствата, в които се реализира административно обслужване на жители по линия на документи за идентичност, както и на интернет страницата на Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР.

Удостоверението се издава, с цел да послужи единствено пред секционната изборна комисия и е годно за изборния ден - 29 октомври 2023 година Удостоверения за деклариран непрекъснат и сегашен адрес се издават от общинската администрация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР