Хорът на учителите в пловдивското СУ Св. св. Кирил и

...
Хорът на учителите в пловдивското СУ Св. св. Кирил и
Коментари Харесай

Хор на учителите открива учебната година с микс от вечните Б...

Хорът на учителите в пловдивското СУ " Св. св. Кирил и Методий " още веднъж се разпява - за музикален привет, с който да посрещне на 15 септември възпитаници и родители.

За първи път сборната групировка от преподаватели по разнообразни дисциплини се изяви през 2017 година на старта на образователната година в учебното заведение. Тогава солистът и учител по национално пеене Здравко Мандаджиев подхвана известната ария на Камен Воденичаров " Не съм избягал ", а на припева към него се причислиха и останалите му сътрудници - в микс от още БГ шлагери: „ Богатство ” на „ Тангра ”, „ Един неразлъчен клас ” на „ Тоника ”, " Клетва " на „ Щурците ”, „ Моя страна, моя България ” на  Емил Димитров.



Записът след това бе изваден отначало при започване на пандемията през март 2020 година и пратен във виртуалните класни стаи - да даде кураж по време на онлайн образованието.

Сега  посланието на осъществяването ще бъде " Заедно сме ", издават от управлението на учебното заведение. Хорът на учителите ще е в центъра на церемонията по случай откриването на образователната година - със своето осъществяване от микс обичани български песни целият преподавателски колектив ще насочи обръщение към своите ученици и техните родители, че обединявайки напъните си, посредством изкуството ние можем да създадем чудеса. Съвместното осъществяване на учителите е в синхрон с учебната политика, с изключение на по разнообразни образователни предмети в учебно заведение, да се преподават и уроци за живота - по добрина, приемливост, самообладание, грижи за другия. 

Първият образователен ден постоянно е най-вълнуващ и специфичен за най-малките - първокласниците, част от които ще се образоват в паралелка Монтесори класна стая. През тази образователна година по този способ ще се образова вторият випуск Монтесори възпитаници - преди четири години СУ “Св. св. Кирил и Методий ” стана първото общинско образователно заведение, въвело тази иновация.



Петокластниците от новосформираните паралелки ще се срещнат с новите си съученици и учители в изцяло актуализирани и обзаведени класни стаи. Учениците ще учат разширена подготовка по български език и литература, хореография, математика и изобразително изкуство.

В гимназиален стадий учебното заведение предлага модерно и мотивиращо професионално образование по специалност “Дизайнер ”, компетентност “Рекламна графика ”, и специалност “Танцьор ”, компетентност “Български танци, ” с осъществени три цялостни паралелки осмокласници за тази образователна година.



Прекрачвайки прага, учениците ще бъдат прелестно сюрпризирани от изписаните на стъпалата вдъхновяващи и мотивиращи послания, отправени от самите тях по случай 50-годишнината на учебното заведение. 

Училищната постройка е актуализирана, класните стаи са след главен ремонт - боядисани са и обзаведени в свежи цветове, създаващи положително въодушевление. 



С напълно нов образ е и библиотеката на учебното заведение, където дребните могат да се скрият в особено направен палат и да почетат, а огромните - да намерят помощни материали за работа по планове.

За часовете по физическо образование и спорт учебното заведение разполага с построена специфична нова спортна площадка.

На церемонията ще участват и представители на Център за креативно образование, които ще връчат публично и почетния знак за Гугъл-референтно учебно заведение. От предходната година СУ “Св. св. Кирил и Методий ” е включено публично в листата на учебните заведения, които дават отговор на високите стандарти на международния колос за цифровизация на образователния развой.

Церемонията по тържественото разкриване на образователната 2022/2023 ще стартира в 9 часа пред централния вход на учебната постройка. Поканени са всички възпитаници, родители и посетители.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР