Хора, ваксинирани с две дози от ваксина срещу коронавирус, вече

...
Хора, ваксинирани с две дози от ваксина срещу коронавирус, вече
Коментари Харесай

Ваксинирани с две дози вече месец стоят без сертификат

Хора, имунизирани с две дози от ваксина против ковид, към този момент месец не могат да получат документа си за завършила имунизация. Причините - сложили са си дозите в разнообразни лечебни заведения, или пък е-регистърът не може да регистрира по-къс период сред двете дози. За сходни случаи описаха две от националните малките екрани - Българска национална телевизия и Би Ти Ви.

 описа случая на Иван Иванов и щерка му, които си слагат първа доза от имунизацията " Астра Зенека " в болница " Св. Анна ". Оттам им дават дата за втора доза - след 4 седмици. Те отиват тогава, само че от болничното заведение отхвърлят да ги имунизират, тъй като в това време се е сменило правилото - между двете дози би трябвало да минат 10 седмици. В " Александровска болница " обаче била основана нужната организация и двамата си слагат там втората доза, защото им следва пътешестване по отношение на образование.

Информацията за втората доза е попълнена във имунизационния картон в Александровска болница, само че не и в електронната информационна система, което прави издаването на документ невероятно. От лечебното заведение обяснили, че допреди няколко дни в е-регистъра имало ограничавания, които не разрешавали да се записва втора игла, преди да са изтекли 10 седмици от първата. По тази причина се издавал документ от болничното заведение, удостоверяващ слагането на двете дози - който обаче не е същинският имунизационен документ с QR код, който е-системата би трябвало да генерира. От здравното министерство настояват, че казусът е решен, само че Иван и щерка му към момента са без документи.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР