Хора се трупат по улиците на Мариупол, където гладуващи украинци

...
Хора се трупат по улиците на Мариупол, където гладуващи украинци
Коментари Харесай

Бой за храна в обсадения Мариупол

Хора се натрупат по улиците на Мариупол, където гладуващи украинци се бият между тях за храна след следващ ден в отчайващи условия в обсадения пристанищен град, заяви в. “Дейли мейл”.

Почти седмица измина, откогато жителите на югоизточния град се крият от непрекъснати бомбардировки от военните сили на Путин без храна, вода и електричество при рисково ниски температури. Това се случва на фона на обстрел против жилищни здания, лечебни заведения, в това число и родилен дом, цялостен с бременни дами и бебета, при който починаха деца.



Поредната покруса се случи макар изказванието на съветския външен министър Сергей Лавров, че всички дами и медицински сестри са били евакуирани от болничното заведение и нападението било съзнателно ориентирано, тъй като обектите били завладяни от украински радикалисти, отхвърляйки реакцията на Запада, която дефинира като “жалък вик”.



От Червения кръст обявиха, че обстановката в Мариупол е толкоз мъчителна, че хората се “нападат един различен за храна” в ден, в който нито един човек не е евакуиран на безвредно място от обстреляния град.

Доставките са толкоз минимални, че жителите топят снега, с цел да се снабдят с малко вода, а децата не ядат. Около 1200 души са убити, огромна част от телата лежат по улиците или измежду руините. Саша Волков, началник на делегацията на Червения кръст в града, сподели пред Би Би Си, че има “някакъв черен пазар със зеленчуци”, само че друга храна не се намира.



Медицинските консумативи са на привършване, аптеките “бяха разграбени преди четири-пет дни” на фона на мразовитите условия. Температурите падат до -9°C през нощта, а хората се скупчват дружно, с цел да се топлят един различен в подземните убежища. Волков добави, че доста поданици почнали да се разболяват поради влагата и студа в подземните пространства. Хората съобщавали за разнообразни потребности от медикаменти, изключително пациенти с диабет и рак, само че към този момент няма никакъв метод да се намерят някъде в града.



Труповете се събират в всеобщи гробове след зверствата в града. Работниците на моргата копаят окопи с дължина 25 метра в едно от старите гробища и се кръстят, до момента в който бутат мъртви тела, увити в чували, килими, торби или остарели одеяла - който в каквото откри. Повече от 70 тела са заровени в общия гроб след откриването му във вторник.

Атаките стартират от рано сутринта, удар след удар. “Целият исторически център е бомбардиран - споделя Саша Волков. - Те желаят безусловно да изтрият нашия град, да изтрият хората ни. Умишлено желаят да спрат всяка евакуация”.
ТЕМА преди 11 минути 271 преди 2 часа 1232 преди 3 часа 637
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР