Стачка на писатели: Британските филмови и телевизионни работници са принудени да обявят домове за продажба поради действието на САЩ

...
Хора са ми казвали, че трябва да продадат къщата си,
Коментари Харесай

„Хора са ми казвали, че трябва да продадат къщата си, колите си, ние имахме една от нашите представители онзи ден казаха, че е щяла да напусне професията, защото й е писнало“, каза тя.

В резултат на повече от два месеца индустриални действия на A-lister, някои от Най-натоварените звукови сцени в Обединеното кралство вече приличат повече на градове-призраци.

Ел Мур, 24, опитен асистент в продуцентството, изпитваше затруднения да резервира каквато и да е работа.

„На практика си тръгнах от две години работа, до постоянна работа за лятото, през последните шест седмици изобщо няма работа. Просто няма работа, за която да кандидатствате."

Прочетете повече за холивудските стачки:
Дрю Баримор отпадна като водеща на наградите заради заснемането на токшоу въпреки стачките

Дрю Баримор отпадна като водеща на наградите и е изправена пред негативна реакция заради заснемането на токшоу въпреки удари

Изображение: Асистент на продукцията Ел Мур

С повече от две трети от общите филмови разходи на Обединеното кралство, идващи от САЩ, въздействието на поразителните холивудски писатели и актьори – поемане на студията по проблеми, включително AI и повторение остатъци – беше тежък.

Греъм Уеб, управляващ директор на строителния специалист 4Wood, каза: „Това напълно спря големи части от индустрията и веднага след COVID, това е трудно.“

Специалисти в телевизията и филмите от висок клас, те са разчитали на театъра и събитията на живо, за да компенсират загубената работа.

Страничните дейности като осигуряването на място за съхранение са жизненоважен поток от приходи.

>

„Когато утихне и хората се борят за все по-малко работа на пазара, това е обезпокоително за всички“, добави г-н Уеб.

Изображение: Греъм Уеб, управляващ директор на строителния специалист 4Wood

По-малко проекти означава ожесточена конкуренция за запазване на работни места за британски проекти, които все още могат да се реализират, а някои работници съобщават, че определени продуцентски компании се възползват от ситуацията, за да подбият установените ставки на заплащане.

Г-жа Чайлдс от BECTU добави: „The промишлеността не трябва да се възползва от ситуацията и те трябва да плащат ставки, които хората заслужават."

Повече от 30 000 души са подписали петиция, настояваща правителството да обмисли схема от отпуск за тези, които са били сериозно засегнати поради несигурния характер на договорната работа, която вършат.

Г-жа Чайлдс каза: „Нашето послание към правителството е, че трябва да въведат някои механизми, когато нещата са трудни, защото в противен случай те ще губят умения, от които отчаяно се нуждаят."

Прочетете повече:
Сет Роген: Стриймъри и студиа се „мразят"
Били Портър казва, че ще трябва да продаде къща

< p>Правителството обаче каза, че няма планове да въведе схема за заместване на доходите, като вместо това насочва фрийлансърите към вече наличната помощ за забавяне на данъчните плащания към HMRC чрез своята схема „Време за плащане“.

Анекдотично, Sky News говори с множество висококвалифицирани филмови и телевизионни работници, които казаха, че сега приемат временна работа като шофьори за доставка или в барове, само за да покрият нарастващите си сметки.

За 100 000 души, заети пряко и непряко в британския филм, несигурността колко дълго ще продължат стачките е ужасяваща перспектива.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР