Хора с увреждания протестираха в центъра на София с искания

...
Хора с увреждания протестираха в центъра на София с искания
Коментари Харесай

Хора с увреждания протестираха в София

Хора с увреждания стачкуваха в центъра на София с претенции за по-високи пенсии и добавки от 1 януари следващата година, а не както е заложено в бюджета от 1 юли 2024 година, предава БНР.

" При състояние, че откакто минимална заплата се подвига и т.н нататък, е обикновено и те да се подвигат от 1 януари. Това е едно от настояванията. И настрана - да бъдат индексирани особено за хората с увреждания на всеки 6 месеца. Дори и да е съгласно потребностите на индивида с увреждания. Защото има хора, които са много по-големи потребности и други, които отново имат потребности, само че да се толкоз огромни ", изясни Мая Панова, една от протестиращите.

" Трябва да се актуализират и парите за децата с ТЕЛК, които не са увеличавани повече от три години ", сподели още Мая Панова.

Протестиращите настояха и за по-голяма ангажимент на страната за здравни грижи и за постоянно доставяне с медикаменти.

" Една година инсулин няма и е ужасно по аптеките. Аз и синът ми сме на инсулин и аз увисвам единствено по аптеките. Знаете по какъв начин се живее без инсулин. Не може повече от 2 дни да се оцелее. Ето в този момент от четири дни аз диря моя инсулин, не мога да го намеря ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР