Хора с увреждания излязоха на протест пред Министерския съвет. Те

...
Хора с увреждания излязоха на протест пред Министерския съвет. Те
Коментари Харесай

Хора с увреждания излязоха на протест в София

Хора с увреждания излязоха на митинг пред Министерския съвет. Те упорстват в дневния ред на държавното съвещание тази седмица да бъде Наредбата за здравната експертиза. Целта е да се подсигуряват по-кратки периоди за издаване на решение на ТЕЛК, а съпътстващите болести също да се вземат поради към главното.
Прочетете още
Когато протестиращите се събраха, един от основателите на акцията - Павлина Григорова, разяснява, че няма " политическо обяздване " на митинга. Тя изясни, че задачата е да се покаже, че повече по този начин не може да се продължава със настоящето състояние с издаването на решения на ТЕЛК.

От лятото е взето решение, че ще се върне остарялата експертиза преди 2018 година В нея се взимат под внимание сложно всички болести. В приложение 2 е направена и математическа формула, която няма да разрешава орязването на проценти, разяснява Григорова. Самата тя е в инвалидна количка и има няколко болести, главното от които е кардиомиопатия.

С табела с надпис " Гладна стачка " Тони Димитров от София предизвести, че хората с увреждания, със занимателен ТЕЛК, са обречени да живеят без средства. Трябва да се изплатят неотложно пенсиите на всички, прикани той. Димитров сподели, че с приемането Наредба за медицинската експертиза ще му се даде по-висок %. Той сподели, че е с главно заболяване диабет, като на три години го презаверява.

Протестиращите настояха и за среща с премиера Гълъб Донев. Те входираха подписка в деловодството на Министерския съвет. Протестиращите желаят и Народното събрание да гласоподава измененията в Закона за хората с увреждания, които да им подсигуряват поддръжка, до момента в който чакат решението от ТЕЛК.

Днес от 12:00 ч. се чака брифинг на Министерството на здравеопазването по тематиката.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР