Хора с основно образование да могат да работят като ,

...
Хора с основно образование да могат да работят като ,
Коментари Харесай

Предложение: Хора с основно образование да могат да работят като охранители

Хора с главно обучение да могат да работят като, а компаниите от сектора да могат взаимно да се употребяват като подизпълнители. За това приканват от най-голямото съдружие на асоциациите на частните охранители у нас - АЛИАНС, написа.
Те разпращат мнение до всички парламентарни партии в отбрана на поправките в Закона за охранителната активност, които в сряда провокираха остри диспути в пленарната зала в Народното събрание. Текстовете са импортирани от шефа на вътрешната комисия Пламен Нунев и депутати от ГЕРБ, измежду които Красимир Ципов и Маноил Манев, само че предложенията са плод на 3-годишни срещи на частните охранители с представители на локалната власт, Народното събрание и Министерството на вътрешните работи.
 На първо четене: Управляващите позволиха на осъждани хора да имат охранителни компании На първо четене: Управляващите позволиха на осъждани хора да имат охранителни компании
Хора, осъждани за престъпни закононарушения, чиито присъди са изтекли и са били оправдани ще могат да са притежатели на охранителни ф...
“С някои от изявленията си срещу актуалните промени в закона на народни представители се демонстрира неведение и непознаване на охранителната активност и спецификата на материята. Искрено се надяваме, че това не е тенденциозен опит за изкривяване на нашите оферти за трупане на политически дял ”, пишат в писмото си от сдружението, а ръководителят му Александър Митев прибавя, че концепциите даже са били подкрепени в диалози от всички политически партии, само че преди последните парламентарни избори. Люти диспути в пленарната зала провокира концепцията осъждани да могат да основат охранителна компания. В предлагането не става дума за вкарването на нарушители в сектора, а за оправдани причинители на дребни закононарушения, които са се поправили, изясняват от АЛИАНС.
“Може на 16 година да си карал колата на татко си. Нямаш брошура. Хванали са те за това закононарушение и повече не си прекрачвал закона, само че все пак нямаш право да основеш охранителна компания ”, дава образец Александър Митев. Становището на опозицията, че рецидивисти ще влязат в охранителния бизнес и ще се възродят 90-те, е погрешно и изопачено, безапелационни са от сектора. Въпреки това са подготвени на компромис и се отхвърлят от тази законова корекция. От нея се отхвърлиха и вносителите ѝ, които още в сряда след края на пленарния ден я отдръпнаха от деловодството на Народно събрание Другите две промени обаче са извънредно значими за охранителния отрасъл, изяснява Митев. Възможността и хора единствено с главно обучение да работят като гардове ще помогне на казуса с безработицата, а и на недостига на чиновници, споделя ръководителят на АЛИАНС и прибавя, че условието за приблизително обучение е дискриминационно.
“Ако въпросните народни представители, изказали се срещу, познаваха сектора, щяха да знаят, че даже и в Българската войска е дадена опция да постъпят на работа хора като кадрови военнослужещи с главно обучение ”, показват от сдружението. Дори и в коронакризата има дефицит на фрагменти за охранители, споделя Александър Митев. Браншът е с едно от най-ниските заплащания у нас, също така работата е доста виновна и не е наложително висшист да я прави по-добре, изяснява още ръководителят на сдружението. Предложението да може да се употребяват подизпълнители в сектора пък ще помогне както на огромните компании, по този начин и на дребните. Защото най-големите компании у нас нямат опция да покрият цялата страна, се споделя в писмото.
“За първи път в историята на охранителната активност в България всички оферти в закона се оформиха в извънредно спорен вид. Бяхме изслушани всякога, работихме член по член от закона и наредбите към него на работните групи ГДНП и комисията по вътрешен ред и сигурност, а на изнесените ни съвещания в страната са канени и участвали всички заинтригувани държавни лица, институции и представители на локалния бизнес. Всички асоциации сме ходили на съвещанията на комисията по вътрешна сигурност. И без значение от разликите най-после сме стигали до едно мнение. Всичко мина доста експертно ”, споделя за пътя на законовите оферти Митев.
 Три от най-големите бизнес организации желаят президентско несъгласие върху закона за частната защита Три от най-големите бизнес организации желаят президентско несъгласие върху закона за частната защита
АИКБ, БСК и БТТП желаеха от президента Румен Радев да наложи несъгласие върху новия Закон за частната охранителна активност. Основните причин...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР