Хора от различни части на страната са се включили в

...
Хора от различни части на страната са се включили в
Коментари Харесай

Хора от цялата страна се включиха в кампания на спортното училище в Търговище

Хора от разнообразни елементи на страната са се присъединили в акцията " Дари устройство, помогни " на Спортното учебно заведение " Никола Симов " в Търговище. Това заяви за Българска телеграфна агенция шефът на образователното заведение Надежда Коева, след приключването на благотворителната самодейност.

Идеята на акцията бе в интервала на образование в електронна среда от разстояние да бъдат подкрепени възпитаници, които нямат нужната техника за осъществяване на пълностоен учебен развой. От общо 115 ученика, които се образоват през тази образователна година в учебното заведение, без техника, заради ниския обществен статус на фамилиите си, са 22 деца. На апела на управлението откликват частни лица и компании.

Първите дарения - на преносим компютър и на настолен компютър, са предоставени от хора от огромни градове в страната. Коева изясни, че те не са някогашни ученици на образователното заведение, даже нямам никаква връзка с Търговище и района. " Това са просто хора с огромни сърца, които сме съумели да докоснем ", разяснява шефът.

Ръководството на Спортното учебно заведение благодари и на компания DXC Technology Bulgaria, които са помогнали на техни ученици, останали без електронен достъп до обучение. На трима възпитаници са дарени преносими компютри, с които те са получили еднакъв късмет. Съдействие по процедурата на дарението оказва Мирослава Великова. Учениците са избрани след педагогичен съвет и разискване с класните ръководители за потребността от поддръжка. Техните фамилии са дали и изискваната информация за общественото си състояние, добави Коева.

От през днешния ден възпитаниците на Спортното учебно заведение са във почивка, след приключването на първия период, защото тяхната образователна година стартира на 1 септември. Заради пандемията, обичайният за този интервал състезателен лагер, няма да бъде сбъднат, разяснява шефът.

В учебното заведение се учат пет типа спор: спортна пукотевица, битка, бокс, футбол и повдигане на тежести.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР