Хора от ъндърграунда издават, че братята Габриел и Виктор Боцеви,

...
Хора от ъндърграунда издават, че братята Габриел и Виктор Боцеви,
Коментари Харесай

Разбитата наркооранжерия с трева за 5 млн. лв. в София – на Жабата и Джуката

Хора от ъндърграунда издават, че братята Габриел и Виктор Боцеви, които в незаконния свят са по-известни с прякорите си Жабата и Джуката, са вложили милиони левове в разрушената преди броени дни от Министерство на вътрешните работи съвременна наркооранжерия за марихуана в столичния кв. „ Орландовци “.

 

В сряда въоръжени антимафиоти удариха фермата за дрога, ситуирана на първия и втория етаж на къща в „ Орландовци “, а при акцията бяха открити над 2 700 стръка марихуана в друг етап на напредък, както и десетки чували с към този момент подготвена продукция. По груби сметки цената на леката дрога се прави оценка на най-малко 5 милиона лв..

Ченгетата са следили тайната наркооранжерия в продължение на три месеца и открили, че къщата в „ Орландовци е необитаема, само че в нея понякога влизат трима разнообразни мъже, ангажирани с развъждането на канабиса. Акцията е осъществена едвам преди дни, откакто и тримата гледачи в оранжерията пристигнали в къщата, с цел да съберат новата годишна продукция.

Имената на тримата задържани не се оповестяват от Министерство на вътрешните работи, само че съгласно осведомени измежду арестуваните е 60-годишният престъпник Даката, считан за най-доверения човек на Жабата и Джуката.

 

„ Натъкнахме се на едно високотехнологично оборудване, което е извънредно комплицирано и с най-високия клас техника и механически средства, които се употребяват при развъждането на наркотични субстанции. Групата работи от много време, количествата са извънредно огромни. Става въпрос за голяма лаборатория, оборудвана със специфични филтри, които не разрешават на живеещите в региона да усетят миризмата от растенията. Фактът, че в оранжерията има растения на друга възраст – т.е. от най-малки, до такива, които дават плод, приказва, че задържаните са производители. Тепърва ще се открива дали марихуаната се създава за търговия на едро или се пласира посредством дилъри, които кримиорганизацията управлява “, разяснява зам. градският прокурор на София Иво Илиев.

 

Според осведомен от софийския кримиконтингент тайната нарколаборатория на Габриел Боцев – Жабата и по-малкия му брат Виктор Джуката е била докладвана на Министерство на вътрешните работи още в края на предходната година от люлинския наркобос Росен Стъкларя, откакто братята съумели да му откраднат най-хубавия гледач на марихуана, изкушавайки го с по-добра оферта.

 

Твърди се, че Жабата и Джуката не пласират отглежданата в къща в „ Орландовци “ лека дрога в България, а изнасят тонове марихуана към Турция като за задачата употребяват или дребни самолетчета, които изхвърчат незаконно от страната, прелитайки ниско, с цел да избегнат радарите, или микробуси с тайници, минаващи през Малко Търново. Според данни от ъндърграунда, постъпили в Министерство на вътрешните работи, Жабата и Джуката продават марихуаната на едро на по-високостоящ от тях в незаконната подчиненост наркобос, който им плащал по 6000 лв. за кг лека дрога, а след това самичък провел трафика към Турция, където кг на едро се търгува против 10 000 евро.

 

Любопитен подробност е, че наркопроизводството в София под шапката на Жабата и Джуката се случва, до момента в който Виктор Боцев – Джуката излежава 7-годишна присъда в Софийския затвор за търговия с опиати. По-малкият от братя Боцеви влезе в пандиза през 2021 година, откакто беше хванат, наказан и екстрадиран от Сърбия в България за трафик на бежанци, до момента в който против него се точеше правосъден развой за търговия с дрога. Според осведомени зад стените на пандиза Виктор Джуката постоянно е пускан в отпуск от затворническата администрация.

 

Братята от софийския квартал „ Надежда “ Жабата и Джуката нашумяха преди повече от 15 години в подземния свят, откакто изненадващо превзеха хероиновия пазар в столицата. Това се случи в края на 2008 година, малко откакто беше разрушена наркоорганизацията „ Фирмата “ на Златко Баретата. След всеобщите арести на лейтенантите на Златомир Иванов над 40 пласьори на смъртоносната дрога в столицата смениха работодателя си и започнаха да пласират хероин за Жабата и Джуката. Двамата братя обаче прекалиха с демонстрацията на мощ и свирепост и след серия от недоволства на дилъри, принуждавани посредством брутални побои да работят за тях, бяха задържани през ноември 2010 година

 

След арестите им се оказа, че Жабата и Джуката са печелили седмично по над 300 000 лв., от хероин, а престъпната им конструкция е продавала по над 10 кила месечно от дрогата. Стана известно и друго – че Габриел и Виктор, са измежду тайните очевидци против Златко Баретата и „ Фирмата “. Впоследствие братята се отметнаха от показанията си и лежаха месеци в килиите на следствения арест, до момента в който делото против тях влезе в съда. Окончателно наказан обаче е единствено единият от братята – Виктор, до момента в който Габриел продължава да дърпа конците на наркомрежата си. Твърди се, че разрушената преди дни наркооранжерия в „ Орландовци “ е функционирала от най-малко 3-4 години, като потенциалът й непрестанно е бил увеличаван.

 

До този миг Габриел Боцев – Жабата не е задържан и измамен под отговорност за наркооранжерията, а криминалисти признават, че по време на тримесечното им наблюдаване той не се е появил нито един път в къщата, употребена за развъждане на дрогата. Неофициално се твърди, че под контрола на Жабата и Джуката е още една оранжерия за марихуана, скрита в къща в софийското село Лозен.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Иво Илиев Габриел и Виктор Боцеви Жабата и Джуката Даката Габриел Боцев – Жабата Виктор Джуката Росен Стъкларя
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР