Хора край Румен Радев продължават да подгряват почвата за близък

...
Хора край Румен Радев продължават да подгряват почвата за близък
Коментари Харесай

Секретарят на президента определи Трети март като левоцентристка партия, Денков и Пеевски отговориха

Хора край Румен Радев не престават да подгряват почвата за непосредствен до него политически план - настояват, че не вземат участие в основаването на такава партия и не знаят ще я има ли, само че пък я разясняват с ненаситност без да я отхвърлят. Така тази заран пред bTV секретарят по сигурността на президента Димитър Стоянов сподели, че вижда плана като " подобаващ " за център лявото пространство.
На въпрос дали ще е проруска президентската партия, Стоянов изненада с отговора. Напълно съществено рече, че у нас няма прорурски политически сили. На уточнението на водещите, че има партии, които са срещу глобите и така нататък, Стоянов отговори, че това било грижа за Европа, която страдала от глобите повече от Русия.
“Ако има подобен план, в неговите рамки ще се реши дали да работи с Делян Пеевски. А няма Делян Пеевски да взема решение ще работи с подобен план “, сподели още секретарят на президента.
Стоянов бе витиеват по тематиката канила ли е сглобката Румен Радев да взе участие по някакъв метод в ръководството. За такава оферта сподели преди дни вицепрезидентът Илияна Йотова. В последна сметка Стоянов се разграничи - не знаел и не бил виждал покана.
Тези тематики бяха коментирани и от премиера Николай Денков. " Би ме тормозило, в случай че се окаже партия, която се оглавява непосредствено от президентството. Все отново това би било директно нарушаване на Конституцията. Много е значимо да се почисти кой в каква роля работи, в случай че има партиен план. Никога по никакъв мотив от страна на ПП-ДБ не е отправяно предложение към президента за присъединяване в така наречен сглобка ", съобщи Денков в Брюксел, където приказва с публицисти по настоящи въпроси.
Делян Пеевски, който от известно време се нарежда като пръв зложелател на Румен, Радев, продължи офанзивите: " Гледам, че към този момент президентството се е трансформирало в централа на партия. Хубаво е да сменим надписа, няма смисъл да написа президентство, а политическа партия “Трети март ”. Радвам се, че съумях да извадя президента от комфорта му на столчето му и си призна, че става политически водач. Време е да си записва партията, евроизборите идват. Да излиза от тази постройка, да си наема офис и да стартира да работи на терен ”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР