“Хора, които за пръв път се чудят дали да дойдат,

...
“Хора, които за пръв път се чудят дали да дойдат,
Коментари Харесай

Петър Димитров: Джазът е като зодия Риби, защото обединява всички стилове и жанрове

“Хора, които за пръв път се чудят дали да дойдат, ще намерят нещо за себе си при всички положения ", съобщи Петър Димитров, шеф и уредник на един от обичаните столични фестивали - A to JazZ. Той описа за тазгодишните музикални изненади в изявление за “Денят на Фокус " по радио “Фокус ".

Първият ден е отдаден на World Music Showcase, представяйки изгряващи актьори от няколко страни. През останалите дни ще чуем международни имена в джаза като Judith Hill, Bilal и Lakecia Benjamin, както и значими български реализатори - EVDN, Clavexperience, Krista, Bobo and the Gang и доста други. 

Фестивалът за поредна година дава опция и на прохождащи локални актьори да се допрян до международната музикална сцена. “A to JazZ през годините дава постоянно предпочитано сцена на най-младите български музиканти, с цел да може да ги потопи още от напълно млади в доста тясно професионална среда. "

Според Димитров, дребните посетители са най-важната аудитория на фестивала. “Както си възпитаваме децата, по този начин и ние от A to Jazz възпитаваме идващото потомство в музикалното изкуство. " A to Jazz Kids тази година ще забавлява малчуганите с най-популярните детски песнички в джаз вид. Ще има музикални игри за учене, както и конкурс за най-хубав детски реализатор. “За тези 10 години имаме най-малко 5-6 ученика в Музикалното учебно заведение, които са се въодушевили и са се докоснали за пръв път до инструмент по време на A to Jazz Kids. "

Откриването е на 6-ти юли в 18:00, а фестивалните местоположения са две. Голямата сцена още веднъж ще бъде ситуирана в Южен парк 2, посрещайки каймака на международният и локален джаз. Изненади като среднощни джем сешъни, музикални йога закуски и тренировки ще се организират на територията на “Топлоцентрала ", а финалът на феста ще продължи чак до зори на 9-ти против 10-ти юли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР