Хора, които са се ваксинирали срещу COVID-19 могат да се

...
Хора, които са се ваксинирали срещу COVID-19 могат да се
Коментари Харесай

Проф. Пенка Петрова: Ваксинираните могат да се заразят отново и са преносители на зараза

Хора, които са се ваксинирали против COVID-19 могат да се заразят още веднъж и са преносители на болест. Това сподели за Радио Варна проф. Пенка Петрова, шеф на Института по микробиология към Българска академия на науките.
РНК имунизациите против COVID-19 не защищават от наново заразяване с вируса, а оказват помощ боледуването да премине по-леко и подсигуряват, че човек, инфектиран за първи път или наново, няма да влезе в болница.
 Председателят на БЛС: Ваксинацията не е като в бакалия да се избира Председателят на БЛС: Ваксинацията не е като в бакалия да се избира
Никоя ваксина в света, за което и да е заболяване, не подсигурява на 100%. Това съобщи ръководителят на БЛС Иван Маджаров в утринния блок...
За страдание имунизираните и по-късно инфектирани с ковид могат да заразяват хората към тях, по тази причина би трябвало да продължим да съблюдаваме ограниченията за сигурност, разяснява още проф. Петрова.
Тя даде за образец Израел, където популацията беше всеобщо имунизирано с имунизацията на Пфайзер. Няколко месеца по-късно се оказа, че хоспитализациите са спаднали със 100%.
Няма връзка сред тромбозите и съдовите проблеми след имунизиране против ковид, тъй като честотата на тези болести е същата както и при неимунизираните хора, разяснява още проф. Петрова. 25 случая в международен мащаб от 30 милиона имунизирани е доста дребен %, с цел да се направи връзка сред имунизираните и тези проблеми.
„ Молбата ми е хората да се имунизират, а не да рискуват да прекарат Ковид 19 и то в новите му разновидности. Никой не е застрахован освен от заразяване, само че и от наново заразяване. С имунизирането си подсигуряваме, че боледуването ще протече по-леко и няма да се наложи да се лекуваме в болница. “, сподели още проф. Петрова.
 Ирини Зикидис с роман от първо лице за страничните резултати след имунизиране Ирини Зикидис с роман от първо лице за страничните резултати след имунизиране
" И моите 5 стотинки по тематиката с имунизациите. Онзи ден влязох в Пирогов в 8:30, а в 8:35 излязох имунизирана. Изрично желаех имунизацията да...
По данни на Националния център по заразни и паразитни заболявания сега в България над 85% от инфектираните са с английския вариант на ковид. Няма данни за южноафриканския, нигерийския или други разновидности на вируса. Надявам се, че с това уединяване и прекъсване на пътуванията от тези страни, ще се ограничи разпространяването и тези варианти няма да стигнат до нас, сподели още проф. Пенка Петрова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР