Хора, които живеят на места с мръсен въздух са с

...
Хора, които живеят на места с мръсен въздух са с
Коментари Харесай

Мръсният въздух води до по-висок риск от депресия и самоубийство

Хора, които живеят тук-там с замърсен въздух са с по-висок риск да развият меланхолия и да стигнат до самоубийство, сочи ново изследване, основано на световни данни, представено от „ Гардиън “.

Изследването е основано върху замърсяване, породено от изгарянето на изкопаеми горива в семействата и промишлеността. Използвани са данни от 16 страни, които разкриват мощна статистическа връзка сред токсичния въздух и равнищата на меланхолия и самоубийства в обществата.
Мръсен въздух в София и тази заран И през днешния ден буферните паркинги на метрото ще бъдат безвъзмездни
Най-фините прахови частици доближават до човешкия мозък през кръвоносната система. Те предизвикват по-чести мозъчни възпаления, повреждат нервните ни кафези и водят до смяна в равнищата на хормоните в тялото. Всички тези проблеми са свързани с неприятно психическо здраве и меланхолия.

Проучването взима поради най-малките частици в нечистия въздух – тези по-малки от 2,5 микрометра (0,0025 милиметра). Хората, които са изложени на повече от 10 микрограма на пространствен метър от тези частици за повече от година имат 10% по-висок риск от меланхолия.

При самоубийствата излагането на частиците с размери до 10 микрометра за повече от три дни, усилва шанса за самоубийство с 2%.

Нужни са спомагателни проучвания по какъв начин по-чист въздух би повлиял на психическото здраве на хората.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР