Хора, които до вчера са защитавали главния прокурор, сега са

...
Хора, които до вчера са защитавали главния прокурор, сега са
Коментари Харесай

Зам.-министърът на правосъдието: Възможно, но радикално решение е да се премахне фигурата на главния прокурор

Хора, които до през вчерашния ден са защитавали основния прокурор, в този момент са негови критици. Остава подозрение в обществото какво са същинските претекстове. Тази позиция изрази Емил Дечев, заместник-министър на правораздаването.

Първото искане за оставка на основния прокурор е по-трудно доказуемо и ще отнеме време, до момента в който второто ще е по-бързо, по думите му. Той не изключва да има график за изключване на Иван Гешев. Според него има надпревари сред две процедури - за оставката на основния прокурор и за желаните имунитети.

За Дечев в този момент прокуратурата се задействала за каузи, по които от дълго време се приказва в обществото. Създава се усещане за реваншизъм, акцентира той. На моменти основният прокурор се държи като външен министър, уточни заместник-министърът на правораздаването за интернационалните прояви на обвинител номер едно. От правна позиция няма спънка Делян Пеевски да взе участие в парламентарни комисии, по мнението му.

Възможно, само че коренно решение е да се отстрани фигурата на основния прокурор, сподели той. Няма данни Васил Божков да се връща в България като предпазен очевидец.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР