Хора и фирми, свързани с ДПС, са получили 500 млн.

...
Хора и фирми, свързани с ДПС, са получили 500 млн.
Коментари Харесай

Христо Иванов с честитка за Делян Пеевски: ББР е дала 500 милиона на свързани с ДПС

Хора и компании, свързани с Движение за права и свободи, са получили 500 млн. лева заеми от Българската банка за развиване, като това съставлява една трета от общия размер на финансиранията, разгласи през днешния ден съпредседателят на "Демократична България " Христо Иванов.
Днес той дружно със съидейника си Ивайло Мирчев залепиха надпис "Министерство на Пеевски/Ministry of 6I6Inomy " на табелата на входа на Министерството на стопанската система и излъчиха видео онлайн от събитието във фейсбук.
Именно това ведомство е принципал на единствената държавна банка у нас - ББР.
Назначеният преди дни нов министър на стопанската система Лъчезар Борисов беше ръководител на надзора на ББР, по времето когато тя отпусна абсурден многомилионен заем на колекторска компания. За предшественика му Емил Караниколов пък от дълго време има съмнения, че е предопределение от квотата на Пеевски.
Акцията на "Демократична България " бе самобитна честитка към корпулентния Движение за права и свободи народен представител, който през днешния ден навършва 40 години.
Според Христо Иванов внушителната сума на обвързваните с Движение за права и свободи кредитирания е изчислена на база изявления от журналистически следствия.
"Свързани с Пеевски компании са получили заеми да 250 млн. лева, такива на Румен Гайтански-Вълка 150 млн. лева, а свързани с Георги Гергов 125 млн. лева ", съобщи някогашният правосъден министър.
Демократите упорстват трезора да премине под контрола на Народното събрание и най-сетне да стартира да извършва ролята, за която е основан - да кредитира дребния и междинен бизнес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР