„Хора, евакуиращи се от Украйна, пристигат на наша територия. Това,

...
„Хора, евакуиращи се от Украйна, пристигат на наша територия. Това,
Коментари Харесай

Проданов: Очакваме европейска солидарност за настаняването на украинските бежанци

„ Хора, евакуиращи се от Украйна, идват на наша територия. Това, което вършим ние е да събираме предложения от притежатели на хотели, които да употребяваме за бази за настаняването им – несъмнено против заплащане”. Това съобщи пред Нова тлевизия министърът на туризма Христо Проданов.

По думите му парите ще дойдат от държавната хазна. „ Искаме да предложим нощувка и цялостен интернат с изхранването. Това е което сме подали като оферта на хотелиерите. Ще разчитаме несъмнено и на европейска взаимност. Защото като най-близка страна до Украйна е обикновено бягащите от военните дейности да се извърнат към нас”.

„ Нямаме безусловно никакви ограничавания – могат да аплайват хотелиери от цялата страна, които могат да дават заслон и поддръжка. В Министерски съвет ще бъде ситуиран координационен център, който ще разпределя идващите. Надяваме се до понеделник да имаме подготвеност да свършим това, което се чака от нас”.

Министърът на туризма съобщи, че постоянно е бил срещу налагането на наказания. „ Историята демонстрира, че налагането на наказания нормално касае дребните страни като България. Другите намират способи да ги заобиколят. От това страда единствено българският туризъм. Имаме капацитет да посрещнем 500 хиляди съветски и над 200 хиляди украински туристи. В това число не слагаме непознатите жители, които имат благосъстоятелност в страната ни. Това са близо милион души, които могат да дойдат тук и да похарчат парите си”, уточни той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР