Хор Свети Георги Победоносец към Общинския младежки дом в Русе

...
Хор Свети Георги Победоносец към Общинския младежки дом в Русе
Коментари Харесай

Хор Свети Георги Победоносец се завърна със сребърен медал от конкурс в Чехия

Хор " Свети Георги Победоносец " към Общинския юношески дом в Русе с диригентка Мина Влайкова се завърна със сребърен орден от присъединяване в състезанието " Musica Orbis Prague Festival 2023 ". Надпреварата се състоя в Прага, Чехия, където русенските реализатори бяха отличени в категория " Фолклор ". В състезанието участваха актьори от Чехия, Словакия, Полша, Италия и Съединени американски щати.
Хор " Св. Георги Победоносец " изнесе два концерта с българска и европейска музика. Хористите изпяха " Милост мира " от Добри Христов в катедралата " Св. Витус " по време на неделната меса. Произведението бе определено от ортодоксалния репертоар на хора от органиста на църквата.
Фестивалът е ориентиран към аматьорски симфонични оркестри, смесени и еднородни хорове от целия свят. Има спортен, несъстезателен и концертен темперамент, като уредниците се стремят да култивират другарска, подкрепяща и вдъхновяваща атмосфера.
По време на престоя си в чешката столица хористите се срещнаха с кмета на Прага Бохуслав Свобода. Връчен бе приветствен адрес и подарък от името на кмета на Община Русе Пенчо Милков. 
Участието на " Свети Георги Победоносец " се реализира и с финансовата поддръжка на Общинската фондация " Русе - град на свободния дух " и спонсори.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР