Хонорарите на Кубрат Пулев и Антъни Джшуа от техния бъдещ

...
Хонорарите на Кубрат Пулев и Антъни Джшуа от техния бъдещ
Коментари Харесай

Режат от хонорарите на Пулев и Джошуа

Хонорарите на Кубрат Пулев и Антъни Джшуа от техния предстоящ мач за международната купа по бокс в тежка категория ще бъдат съществено орязани. Причина за това ще бъде внезапното понижаване на приходите поради неналичието на аудитория. Срещата се чака да се организира на 5 или 12 декември. Първоначално дуелът беше плануван през юни на футболен стадион в Лондон, само че коронавирусът спъна реализирането на борбата.

Главният уредник на шоуто Еди Хърн очакваше благословията на английския министър председател Борис Джонсън за допускане на фенове. Министър-председателят разгласи, че това няма да се случи, а идващото преразглеждане на обстановката ще бъде на 15 август. Новозаболелите от Covid-19 на Острова към момента са прекомерно огромен брой. Здравната рецесия принуди държавното управление да вкара редица забрани и даже да не разрешава събирането за купони в частни домове.Приходите от билети и продадени храни и питиета по време на мач са измежду главните пера за всяко шоу. Еди Хърн планираше да изпълни стадиона на футболния " Тотнъм " (62 000), от което щеше да изкара над 5 млн. паунда. Липсата на почитатели ще удари и по приходите от реклама. " Има доста съществени шансове Джошуа да се бие без аудитория - показа Еди Хърн. - Нашите проекти не са да чакаме феновете да бъдат позволени, а да развиваме спорта.
" Промоутърът направи революционна галавечер навън в задния двор на своето имение в събота. " Няма по какъв начин да проведем там Пулев - Джошуа, тъй като ще бъде през зимата и ще е доста студено - добави Еди Хърн. - Мачът несъмнено ще бъде тази година. Искаме да бъде във Англия, само че не отхвърляме и други дестинации, където няма ковид. " Според Би Би Си Пулев ще вземе към $5 млн. хонорар. Сумата евентуално ще намалее с най-малко 20 на 100 поради по-ниските доходи. Българинът даде обещание да подари половината от хонорара за медиците, които се борят с ковид.

Огнян Георгиев, " България Днес "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР