ХОНОЛУЛУ (AP) — Законодателите от Хавай трябва да се съберат

...
ХОНОЛУЛУ (AP) — Законодателите от Хавай трябва да се съберат
Коментари Харесай

Предотвратяването на горски пожари и подпомагането на Мауи да се възстанови от пламъците са начело на дневния ред за депутатите от Хавай

ХОНОЛУЛУ (AP) — Законодателите от Хавай би трябвало да се съберат тази седмица за първи път, откогато изгарянето на историческия Лахайна разсъни щата за смъртоносните и скъпоструваща опасност, подбудена от горски пожари в ерата на климатичните промени.

Трагедията пренасочи вниманието на законодателите. Сега битката и предотвратяването на горски пожари и подпомагането на остров Мауи да се възвърне от пламъците са преди всичко в дневния ред, защото Законодателният орган на Хавай се завръща за нова сесия тази седмица.

„ Това в действителност ни задейства по друг метод “, сподели представителят на щата Надин Накамура, водач на болшинството в Камарата на представителите и демократ.

Пожарът на 8 август умъртви 100 души, унищожи повече от 2000 здания и разсели 12 000 души. Експерти пресмятат, че ще коства 5,5 милиарда $ за замяна на изложените на пожара структури.

Разследващите към момента изследват по какъв начин е почнал пожарът. Силните ветрове, подсилени от мощен вихър, минава...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР